/Cikkünk folyamatosan frissül./
Rákosliget:
Immár Rákosligeten is az "eredendően" Székelyföldről induló Marosról elnevezett nagyhírű mozin is ott leng a székely zászló. Ez a településrésze Budapestnek állította a főváros első rovásos helységnévtábláját 2009-ben.
Zoom
Kecskemét:

Jászapáti:
Zoom
Kunhegyes:
Zoom
Taktaharkány:
Zoom
Zoom
Paks:

Veszprém:
Zoom
Kaposvár:

Nagyatád:
Zoom
Felsőzsolca:
Zoom
Igal:

A Mária Valéria híd esztergomi hídfője:

Dunamocs (Felvidék):
Zoom
Kajászó:
Zoom
Hajdúszoboszló:
Zoom
Sándorfalva:

Miskolc:
Zoom
Jászberény:
Olvasónk tudósítása:
A mai napon Jászberényben is kitűzték a székely zászlót. Budai Lóránt jobbikos önkormányzati képviselő indítványát a város testülete (igaz, nem egyhangúan) elfogadta. Két ellenzéki képviselő, egy volt SZDSZ-es és egy jelenleg DK-s - volt MSZP-s képviselő ellenezte a zászló kirakását. A testületi ülésről készült felvételen halható és látható, amikor ez ellen ágáltak. Ez volt ez első napirendi pont, érdemes megnézni. Sajnos üröm is került az örömbe, ugyanis a székely zászlót a város zászlaja helyére tették, és nem az uniós zászló helyére.
Zoom
Keszthely:
Zoom
Gönc:
A gönci Jobbik is kitűzte a székely lobogót Göncön, a Nemzeti Emlékhelyen, ezzel is jelezve, hogy kiáll a székelyföldi magyarok szabad szimbólumhasználata mellett, támogatja a székelyek autonómiatörekvését.

Biatorbágy:
Zoom
Böhönye:
Zoom
Csátalja:
Zoom
Golop:

Zugló:
Zoom
Szigetszentmiklós:
Zoom
Rácalmás:
Zoom
Pápateszér:
Zoom
Kispest:
Zoom
Parád:

Szabadszállás:
Zoom
Dömsöd:
Zoom
Fradi-stadion:
Zoom
Csákányháza (Felvidék):
Zoom
Páty:
Zoom
Mezőtúr:
Zoom
Fót:
Bukta András (Jobbik) önkormányzati képviselő 2013. február 8-án kelt levelében azzal a kéréssel fordult a fóti képviselő-testülethez, hogy Fót Város Önkormányzata is vállaljon szolidaritást, és tűzze ki a Polgármesteri Hivatal épülete homlokzatára a székely zászlót, különös tekintettel arra, hogy Fót Város Önkormányzata testvérvárosi kapcsolatot ápol a székelyföldi Balavásárral.
A képviselő-testület február 13-án tárgyalta a kérést. Fábry Béla (MSZP) képviselő támadta a kezdeményezést, szerinte az erdélyi magyaroknak ártanánk ezzel. A Fidesz-többségű testület jórészt a zászló kitűzése mellé állt, de úgy gondolták, ezt még alaposan meg kell tárgyalni, ezért a következő testületi ülésre előterjesztést készítenek e tárgyban.
Voltak a városban olyan hazafiak, akik nem várták meg a testület döntését, és már 14-én kitűzték a zászlót:
Zoom
Sagyebó István, Balavásár polgármestere kifejezte örömét, és elmondta, hogy büszkeséggel töltötte el a fóti testvérváros együttérzése és szolidaritása. A polgármester úr kérte, hogy tolmácsoljuk a balavásáriak köszönetét.
Balatoni János (Toni) gárdamotoros
A helyi Jobbiknak köszönhetően Romándon is lobog a székely zászló:
Zoom
Csongrád:
Zoom
Pásztó:
Zoom
Mende:
Zoom
Tiszalúc:


Márkháza:
Zoom
Szarvaskő:
Zoom
Rád:
Zoom
Tóalmás:
Zoom
Sátoraljaújhely:
Pécel:

Hajdúnánás:
A Székelyfölddel hagyományosan jó kapcsolatot ápoló ősi hajdúváros képviselő-testülete február 14-i ülésén egyhangúlag támogatta a Jobbik javaslatát. Gurbán László, a Jobbik városi elnöke és Tóth Imre, a nemzeti párt képviselője már korábban szóban és írásban kezdeményezte: kifejezve megbonthatatlan összetartozásunkat erdélyi testvéreinkkel, kerüljön ki a székely zászló a városházára! (Sajnos technikai okok, zászlóhiány miatt erre csak most kerülhetett sor.) Emlékeztetőül: az I. világháború idején 1916-ban Erdély román lerohanásakor 3200 székely menekültet szállásolt el több éven keresztül a háborút iszonyúan megszenvedő, 650 fiát elvesztő, kivérzett Hajdúnánás.
Zoom
Aszód:
Olvasónk sorai:
Aszód is csatlakozott a székely nemzettestvérek melletti kiállás mozgalmához. Ez azért is nagy jelentőségű, mert a polgármester román származású és néhány éve, ismeretlen okból kitűzték a román zászlót a Városházára. Az ugyan a közfelháborodás miatt nem sokáig lengedezhetett, de azt nem hittem volna, hogy egyszer még a székely is a helyére kerülhet a románnak. Így legyen ez Erdélyben is!
Zoom
Letenye:
Zoom
Gyöngyös:
Zoom
Letenye:
Zoom
Herceghalom:
Zoom
Neszmély:
Zoom
Hétfő óta Tapolca polgármesteri hivatalának épületén is ott leng a szolidaritást jelző zászló, amellyel Tapolca városa minden erdélyi, de elsősorban a Kovászna megyében található Zabola település felé kívánja jelezni, hogy 2004-ben aláírt testvértelepülési megállapodásukat komolyan veszik, együtt éreznek és gondolkodnak erdélyi barátaikkal – mondta Császár László, a település polgármestere, aki minden hivatalos ceremónia nélkül, saját maga tűzte ki a testület néhány tagjának jelenlétében a zászlót a Városháza épületére.

Balatonfüred:
Zoom
Egyeken is lobog a székely zászló

A nyugat-hajdúsági nagyközség képviselő-testülete múlt csütörtökön tartott ülésén - jobbikos indítványra - 8 igen, 1 tartózkodás mellett szavazta meg, hogy az egyeki községházára is kitűzzék a székely zászlót. A határozat végrehajtására ma, március 5-én került sor.
Zoom
Monorierdő:
Zoom
Dunabogdány:

Tápiószőlős:
Zoom
Lőrinci:
Zoom
Biharnagybajom:


A Jobbik kezdeményezésére a Csongrád megyei Üllésen is kitűzték a székely lobogót. A képviselő-testület egyhangúan szavazta meg a Dobi Zsolt alapszervezeti elnök által benyújtott és Nagy Attila Gyula polgármester által támogatott előterjesztést. Így a település is hirdeti a tollal megrajzolt határokon átívelő magyar-magyar testvériséget. Üllés és Torockószentgyörgy testvértelepülési kapcsolatokat ápol, ezért e nemes gesztust - feltételezhetően - örömmel veszi az erdélyi település is.
Zoom
Ásványráró:
Zoom
Ópusztaszer:
Zoom
Csokonyavisonta:
Zoom
Tápiószecső:
Zoom
Tápióság:
Zoom
Szigethalom:
A képviselő-testület 10 igen - 2 tartózkodás arányban elfogadta Bán Norbert jobbikos önkormányzati képviselő előterjesztését, így ezen a településen is kihelyezték a székely zászlót.
Zoom
Cegléd:
Zoom
Fajsz:

Kalocsa:

Tamási:
Zoom
Szigetmonostoron is megszavazták a Jobbik beadványát, íme az eredmény:
Zoom
Kőröstetétlen:
Zoom
Rákócziújfalu:
Zoom
Szolnok:
Zoom
Dorog:
Sárvár:
Zoom
Ócsa:

Albertirsa:
Zoom
Sopron:
Zoom
Nagykőrös:

A ceglédi Jobbik-iroda:

Tápiógyörgye:

Bükkábrány:

Gödöllő:

Hegykő:

Kőszeg: Az ország legrégebbi önkormányzati épületének homlokzatán is leng az összmagyar szolidaritást jelképező lobogó. A zászlót Takács Adrián, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Vas megyei alelnöke és ifjúsági szervezője ajánlotta fel, és Giczy József, az önkormányzat jobbikos képviselőjének javaslatára helyezték ki.

Kiskunmajsa: A volt SZDSZ-esekből álló városvezetés - megtudva, hogy jobbikos megyei és országgyűlési képviselők kezdeményezik - végre kitette a székely lobogót "Kolompáriában". Megkésve, de legalább az EU-s zászló helyére került ki, a városháza bejárata fölé.

Dévaványa:

Dány:
Zoom
Nagykáta:
Zoom
Tápióbicske:

Zagyvarékas:
Zoom
(Kuruc.info-összeállítás)
Külön cikkben