Az áldozat
Az első csapás elpusztította a mosolyát, a többi összeroncsolta az arcát, de a televíziós bemondónővel azt végzett, hogy állkapcsát hátratekerték, és a vér elöntötte az agyát - állította kedden egy vizsgáló orvos.
Az ügyészek leállították egy időre a 29 éves Curtis Lavelle Vance ellen indított gyilkossági eljárást annak a vizsgálóorvosnak a nyilatkozatát követően, aki Pressly eszméletvesztés előtti perceiről beszélt.
Vance nem ismerte be a gyilkosságot és a nemi erőszakot, így, amennyiben elítélik, halálbüntetést is kaphat.
Vance védelme kilátásba helyezte két újabb tanú behívását a szerdai tárgyalásra. Chriss Piazza körzeti bíró szerdára ütemezte a törvényszéki ülést, annak ellenére, hogy a veteránok napja alkalmából a törvényszék szünetel, így az esküdtek már a nap végén elkezdhetik a tanácskozást.

és gyilkosa
Dr. Stephen Erickson szerint Pressly holttestének vizsgálata rámutatott, hogy a támadás során az arca összetört, “akár egy tojás”. “Ropogósságot éreztem”, miközben Pressly arcát vizsgáltam, mondta. Az egyik általa használt fényképen látható, hogy az áldozat orra kifordult a helyéből.
Erickson véleménye szerint a támadás során valamilyen tárgyat is használtak, pisztolytust, esetleg egyfajta bunkósbotot.
Pressly, egy reggeli TV-műsor bemondója, akinek a W. című Bush-filmben is volt egy epizódszerepe, akkora ütést szenvedett el, hogy az egyik – egyébként sértetlen gyökerű – foga a hálószoba padlójáig repült. Egy másik ütés az arcközépen elhelyezkedő csontokat roncsolta össze. Ismét egy másik az állkapcsát fordította hátra, vérbe fojtva ezáltal az agyát.
Az ehhez hasonló sérülések “rendkívüli mértékű” erő hatására keletkeznek, és nagy valószínűséggel halállal végződnek, nyilatkozta Erickson.
A 26 éves Presslyt 2008. október 20-án támadták meg Little Rock-i otthontában. Édesanyja, miután nem tudta elérni telefonon, kevéssel az előtt talált rá lányára, hogy annak a KATV “Daybreak” című műsorában kellett volna szerepelnie.
A támadás után készített CT-vizsgálatok kimutatták, hogy az áldozat megduzzadt agya fokozatosan halt el. 2008. október 25-ig Pressly agya annyira megduzzadt, hogy nem volt képes több vért befogadni.
Erickson valószínűsíti, hogy Pressly a támadás után is érzett fájdalmat, annak ellenére, hogy ezt nem tudta jelezni.
A vizsgálóorvos szerint Pressly bal alkarja horzsolásos sérülést szenvedett, amit szorítás okozhatott, a bal keze pedig megdagadt, megkékült és öt helyen eltört.
Erickson rámutatott, hogy Pressly sérülései nemi erőszakra utalnak. Katherine Street védőügyvéd rákérdezett arra, hogy ezeket a sérüléseket nem okozhatta-e egy orvosi kivizsgálás. Erickson szerint ez előfordulhatott, ám úgy tűnt, mintha a sérülések a támadás időpontjában keletkeztek volna.

Az esküdtek számára hétfőn lejátszott felvételen Vance azt nyilatkozta a rendőröknek, hogy a hátsó udvaron talált fadarabbal mért ütéseket Presslyre, de arra nem adott magyarázatot, hogy miért. “Én is elvesztettem az önuralmamat, ő is elvesztette az önuralmát”, makogta Vance a februárban készített interjúban.
A rendőrtanúk szerint a DNS-minta Vance-t nemcsak Pressly halálához köti, hanem egy Marianna-i nemi erőszakhoz is, amely esetében ártatlannak vallotta magát.
A védelem szerint a rendőrség kicsalta a vallomást Vanceből azzal, hogy a rendőröknek DNS-mintát adott, hogy azt a gyilkossági ügy bizonyítékaival hasonlítsák össze.
FoxNews - AP nyomán
Kapcsolódó: