Közismert, hogy a "rendszerváltó elit" országpusztító tevékenységének köszönhetően hová süllyedt az ország és nemzetünk. Sajnálatos, hogy a magát "nemzetinek" és "kereszténynek" nevező Fidesz-KDNP-kormány regnálása alatt soha nem látott szélességűre nyílt a jövedelmi-vagyoni olló a felső tízezer és az alsó társadalmi rétegek között. Elképesztő méreteket öltött a munkanélküliség, a kilátástalanság, az országból történő elvándorlás, lepusztult minden, 4 millió nemzettársunk él mélyszegénységben.
Az pedig már vérlázító, hogy amikor tisztességes magyar emberek millióinak számára a napi megélhetés, a puszta egzisztenciális létezés jelent alapvető gondot, akkor a fideszes újgazdagok 350 ezer forintos "luxustáskákkal", félmilliós Rolex órákkal parádéznak, vagy éppen "mindenki annyit ér, amennyije van" Lázár csak úgy mellékesen a gyermeke nevére írathat egy potom 70 milliót érő kis hajlékot. S mindezt gátlástalanul egy ország képébe vágják.
Ezzel ellentétben más, tisztességben megőszült derék magyar öregségére vegetál és megalázó, méltatlan helyzetbe jut. Egy ilyen tisztes, derék magyar számára kérném ez úton olvasóink segítségét. Egy '56-os szabadságharcosról van szó, aki vitézül helytállt és küzdött a nagy napokban, meg is lett a "jutalma", hiszen a megtorlás éveiben internálták, majd bebörtönözték, Aztán a kádári szocializmus éveiben hordozta ennek stigmáját, maradandó egészségkárosodást szenvedett, de a várva várt impériumváltás sem hozta el számára a rehabilitációt és az igazságtételt. Igaz hazafiként azonban egyre csak reménykedett, naivan hitt benne, hogy legalább a 2006-os események végre jó irányba fordítják a haza és benne személyes sorsát.
A folytatást, a végeredményt valamennyien ismerjük... A derék öreg most egészségileg leromolva, megtörve egyedül él és - az Orbánék által megkurtított - rokkantsági nyugdíjából vegetál. Betegségei miatt csak a havi gyógyszerköltsége hozzávetőlegesen 50 ezer forintra rúgna, ha ki tudná fizetni. Ez úton kérem az idős ember nevében minden jóra való, igaz magyar olvasónkat, akiknek jövedelmi viszonyai lehetővé teszik, hogy adományaikkal segítsék a lehetetlen sorsra jutott derék hazafit, hiszen a rendszer nem fogja. Bármilyen csekély adományt hálás szívvel és őszinte köszönettel fogad a bácsi, akinek nincs bankszámlája, eléggé magatehetetlen már, de e sorok írójában tökéletesen megbízik, ezért kérjük, aki megteheti, önzetlen adományát erre a bankszámlaszámra juttassa el:
Számlatulajdonos: Lipusz Zsolt
Számlaszám:10914007-00000010-24300019
Swift-kód:BACXHUHB,
IBAN:HU80109140070000001024300019
Unicredit Bank Hungary Zrt. Nyíregyházi Fiókja
Nevében is ismételten és előre hálás, őszinte köszönettel a kegyes emberbaráti segítséget.
Lipusz Zsolt - Kuruc.info