Ausztria vasárnap éjjel óta minden furgont és teherautót megállít a keleti határain. Az M1-es autópályán a határ előtt óriási torlódás alakult ki. Az Útinform jelentése szerint hétfő reggelre 20-25 kilométeres torlódás alakult ki.
Ausztria vasárnap jelentette be, hogy az embercsempészek teherautójában megfulladt bevándorlók tragédiája után szigorítja a határellenőrzést, és minden, emberek elrejtésére alkalmas járművet megállítanak. Ez azt jelenti, hogy minden furgont, teherautót ellenőriz az osztrák rendőrség.
Az Útinform arra is figyelmeztet, hogy lassú a közlekedés a 86-os főúton, az M1-es autópályától Mosonmagyaróvárig is, valamint az 1-es főúton Hegyeshalomtól a határig. Lelassult a közlekedés a 84-es főúton Sopron és az országhatár között is, tehát ott is torlódásra készüljenek.
Az osztrák hatóságok azután vezettek be szigorítást, hogy a múlt héten az A4-es autópályán egy megfulladt migránsokkal teli embercsempész-teherkocsit találtak. Az illegális határsértők Magyarországon szálltak be az azóta őrizetbe vett bolgár és afgán csempészek által indított teherkocsiba.
(HVG nyomán)