Karácsony közeledtével összefog az Újpest-család, hogy szebbé tegyék azok ünnepét is, akiknek nélkülözniük kell a hétköznapokban. A korábbi évek hagyományát folytatva az Újpest Football Club és az újpesti ultrák is jótékonysági gyűjtést szerveznek a rászorulóknak.
A klub idén a délvidéki Törökbecsét választotta ki, ahová az ott élő magyar gyermekek részére elsősorban használt, de még jó állapotban lévő játékokat, könyveket, ruhákat, valamint tartós élelmiszereket várnak felajánlásra. A külhoni települések szoros együttműködése révén ezek az ajándékok azonban nem csak a törökbecsei gyermekek számára jelentenek majd örömöt, a felajánlások eljutnak Törökfalu és Völgypart fiataljaihoz is.
Az adományokat a Szusza Ferenc Stadion recepcióján adhatják le hétfőtől péntekig minden nap reggel 8 és este 19 óra között, egészen december 12-ig. Az összegyűlt felajánlásokat az Újpest FC december 14-én személyesen fogja átadni a településen.
Törökbecse városa a Tisza bal partján fekszik a magyar Délvidéken. Az adományok több mint 200 családhoz jutnak majd el, így az Újpest FC felajánlása nagy segítséget jelent az ottani rászorulóknak. Az akcióról további információ a klub honlapján található.
Az ultrák Kárpátaljának gyűjtenek
Mindeközben egy másik adománygyűjtő akció is zajlik Újpesten, melyet az ultrák szerveznek; ők a kárpátaljai magyarok számára gyűjtenek elsősorban pénzadományokat. "A határon túli magyarok sorsát szívünkön viseljük. A legnagyobb szükségük jelenleg a háborús helyzet miatt a kárpátaljai magyaroknak van. Sokan a napi betevőt sem tudják megteremteni" - áll az Újpest Fanatics Shop közleményében.
A szurkolók 15 darabos matricacsomagokat csináltattak, melyeket szimbolikus 300 Ft-ért vásárolhatnak meg a szurkolói boltban (1041 Budapest, István út 31.). A szurkolók karácsony előtt juttatják el a befolyt adományokat Kárpátaljára.