Nem halt meg az a férfi, aki Százhalombatta főterén gyújtotta fel magát. A férfit ellátó orvos a Tényeknek adott interjút, miszerint József állapota kritikus, de életben van.
R. József szerelmi bánat miatt akart végezni magával, amikor a polgármesteri hivatal előtt egy ötliteres kannát ragadott, amelyből gázolajat locsolt a testére és felgyújtotta magát.
József ezután égő fáklyaként rohant egy szökőkút felé, hogy eloltsa égő testét, de a medencét már téliesítették így fólia borította.

R. József szerelmi bánatában gyújtotta fel magát (fotó: Grnák László)
Életét a járókelők mentették meg: belökték a szökőkútba, a közeli étteremből pedig poroltókat hoztak, amelyekkel eloltották a tüzet.
Józsefet a Szent István Kórház égési centrumának intenzív osztályára vitték, a tegnapi MTI tájékoztatás szerint ezután elhunyt a magát felgyújtó férfi.
Ma reggel a halálhírt azonban cáfolta az intenzív osztály vezetője, aki a Tényeknek adott interjúban elmondta, hogy a férfi állapota kritikus, de nem hunyt el:
– Túl van az első 24 órán, amely kritikus volt, ahogyan a következő egy nap is lesz, de az már szinte biztos, hogy hétfőn műtik majd meg. A legsúlyosabban az alsó végtagjai égtek meg, de az arcán is nagyon súlyos égési sérülései vannak.
(Tények - Blikk nyomán)