Több településre is heves vihar csapott le vasárnap, az utcák sok helyütt valóságos folyókká változtak.
Víz borítja az utcákat a délutáni felhőszakadás után Zalaegerszegen, kocsik akadtak el, házakat, pincéket öntött el a víz – hangzott el az M1 Híradóban.
Volt, hol az autóknak tengelyéig ért a víz, annyi eső zúdult le rövid idő alatt a városra.
Az óriási mennyiségű csapadékkal a csatornák sem bírtak. Az M1 stábja sem tudott közlekedni a városban, egyes utcák folyóvá változtak. A város vasútállomása előtt bokáig ért a víz.
Nagykanizsára és Hévízre is lecsapott a vihar délután, a katasztrófavédelemhez folyamatosan érkeznek a segélyhívások.
Kora délután Veresegyház, Fót, Dunakeszi térségében volt hatalmas felhőszakadás, az esti órákban pedig az ország délkeleti, keleti harmadában.
A Fejér megyei Vál községben a domboldalról lezúduló víz sárlavinaként tört be az utcákba. A felhőszakadás a házakat sem kímélte. Volt, ahol a veteményesben okozott kárt, volt ahol a pincébe tört be a ár.
A házaknál zsákokkal, vödrökkel próbáltak védekezni.
Korábban írtuk: Néhány óra alatt mintegy száz esetben hívták vasárnap délután a tűzoltókat Zalában, villámcsapás és a vízben elakadt autók miatt is voltak bejelentések - mondta el az MTI érdeklődésére a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Cseresznyés Dániel közölte: elsősorban Zalaegerszeg, Keszthely és Hévíz környékén okozott károkat a hirtelen lezúdult nagy mennyiségű csapadék.
Az esetek többségében elárasztott pincék vagy alagsori helyiségek miatt hívták a katasztrófavédelmi egységeket, de több helyszínen a kidőlt fák okoztak közlekedési akadályt vagy károkat. Zalaegerszegen villám csapott egy családi ház tetőszerkezetébe, Keszthely térségében pedig az utakon hömpölygő vízben akadtak el autók.
A szóvivő hozzátette: a katasztrófavédelemhez továbbra is folyamatosan érkeznek a segélyhívások.
(MTI - Híradó)