Egy újabb elkeserítő esemény történt a marcali lakosok életében, ugyanis bezárták a városban a szülészetet - mutat rá közleményében Kesztyüs Attila, a Jobbik marcali önkormányzati képviselője és Lukács László György frakcióvezető-helyettes. Alább a folytatás.
Mióta a Marcali Városi Kórház csak az egyik telephelye lett a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórháznak a somogyi településen ez nem az első ilyen eset. Mindnyájan hálával és köszönettel tartozunk azért a több évtizedes szakszerű és komoly munkáért, amit a városért és a kórházhoz tartozó hatvanezer emberért tettek az osztályon. Köszönet, hogy itt születhettünk és születhettek a gyermekeink. Gyalázat, hogy egyszerű számok mögé bújva és egy szomorú halálesettel takarózva bevertek egy újabb szöget a marcali kórház koporsójába. Tisztán látható így felgyorsul az a folyamat, amelynek a végén egy több milliárdért felépített, de tartalom nélküli épület marad a szebb napokat megélt intézményből.
Mikor az ország egészségügyi vezetése kórházi osztályok megszüntetésével kapcsolatban kihasználatlanságról és anyagi okokról beszél, akkor meglévő intézmények helyett újakat építenek 20-30 kilométerrel arrébb. Miközben a Marcaliban újonnan épített műtéti tömböt teljesen tönkreteszik, eközben Fonyódon új műtéti tömböt akarnak létrehozni. Ezek a felesleges beruházások milliárdokat vesznek el a száz sebből vérző egészségügyből, és tömik tele a kormányközeli cimborák zsebét.
Ami Marcaliban történik, jól mutatja, hogy az elmúlt 26 év mindenkori kormányai ellátásszervezés szempontjából megbuktak, és a jelenlegi kormány sem a lakosság érdekei szerint dönt, hanem saját érdekvitáinak eredménye szerint.
A Jobbik sajnálatát fejezi ki a marcali szülészet megszüntetése miatt, és most ellenzékből, majd kormányon is azon fog dolgozni, hogy a lakosoktól elvett és távolra költöztetett egészségügyi szolgáltatások egyszer visszatérhessenek a városba, és ott biztonságos keretek között ismét megindulhasson a munka.