Farkas Sándor és Czerván György fideszes képviselők jelentős, 1,5 milliárd, illetve 750 millió forint támogatást titkoltak el vagyonnyilatkozataikban. A trükkös politikusok arra hivatkozva tették mindezt, hogy az előző évben még nem történt meg a kifizetés, a következő évben pedig azért, mert az az előző évre vonatkozott. A két képviselő tehát megfogadta Gyurcsány Ferenc tanácsát, és trükkök százaival titkolt el a nép számára szinte felfoghatatlan összegeket - áll a Jobbik közleményében, alább a folytatás.
Bár a Fidesz szerint Európa legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszerét alkalmazzuk, mégis minden évben súlyos hiányosságok tapasztalhatók a képviselők nyilatkozataikban, aminek nincs semmilyen következménye.
A Jobbik felháborítónak tartja, hogy a fideszes politikusok rendszeresen eltitkolják vagyonukat, és semmilyen késztetést nem éreznek, hogy átláthatóvá tegyék saját anyagi helyzetüket annak ellenére, hogy az átláthatóságot mástól elvárják.
"A Jobbik a néppártján állva évek óta küzd azért, hogy egy szigorú rendszer jöhessen létre, mely gátat szab a mérhetetlen korrupciónak. Ennek érdekében a jobbikos képviselők évek óta nyilvánosságra hozzák a velük egy háztartásban élő családtagjaik vagyonnyilatkozatait is, illetve kezdeményeztük, hogy legyen büntetőjogi következménye a vagyonnyilatkozat meghamisításának. Most már látjuk, hogy Orbán Viktor pártja miért nem támogatta korrupcióellenes javaslatainkat" - írja közleményében Szűcsné Major Ildikó, a Jobbik szóvivője.