Ketten meghaltak és hárman megsérültek egy szombat éjszaka történt balesetben a 44-es főúton, Kecskemét és Lakitelek között - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.
Árvai Edina tájékoztatása szerint a főút 17-es kilométerénél 23 óra után néhány perccel, eddig tisztázatlan okból két személyautó ütközött össze. A balesetben az elsődleges információk alapján mindkét jármű vezetője a helyszínen belehalt sérüléseibe. Rajtuk kívül további három sérültje is van a karambolnak – tette hozzá a szóvivő.
A rendőrök a főút 9-es és 27-es kilométerénél Szentkirály felé terelték a forgalmat.
Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Jászberényben
Egy személy a helyszínen életét vesztette, ketten életveszélyes sérülést szenvedtek, egy személy pedig könnyű sérülést, amikor egy személygépkocsi villanyoszlopnak ütközött Jászberény belterületén vasárnap hajnalban - írja a police.hu.
Hajnali 4 óra körül a Lehel vezér tér 23. előtt, eddig tisztázatlan körülmények között egy személygépkocsi lesodródott az útról és villanyoszlopnak ütközött. Az érintett útszakaszt a rendőrség a műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárta, az út forgalmát mindkét irányból Túrkeve belterületén át a környező utcákba terelik.
Frissítés: A 44-esen történt baleset képei
Egy Ford Focus típusú személygépkocsi közlekedett Kecskemét irányából Lakitelek felé, amikor a 17.300-as méterszelvénynél eddig tisztázatlan körülmények között áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy Ford Transit típusú kistehergépkocsival, majd árokba csapódott.
Zoom

Zoom
A baleset következtében a Ford Focus 45 éves vezetője – aki egyedül utazott – és a kisteherautó 67 éves vezetője a helyszínen életét vesztette. A Ford Transit mindhárom utasát sérüléseik miatt kórházba szállították. Közülük egy 30 éves és egy 68 éves nő az elsődleges orvosszakértői vélemény szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, egy 19 éves férfi könnyű sérüléseket szenvedett.
2. frissítés: Fél nap alatt öt ember halt meg az utakon
Három balesetben öt ember halt meg éjszaka, illetve a reggeli órákban.
A jászberényi balesetben - a legfrissebb híradások szerint - ketten vesztették életüket a kocsiban utazók közül, egy embert vittek kórházba a mentők súlyos sérülésekkel.
Reggel 8 óra után néhány perccel Pest megyében, Perbál és Budajenő között két autó frontálisan összeütközött. Az egyik kocsi vezetője a helyszínen meghalt.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a polgárőrség délelőtt fokozott ellenőrzést kezdett a szabálytalanul közlekedő motorosok kiszűréséért, a balesetek megelőzéséért. Az este 18 óráig tartó akcióban tizenkét motoros rendőr és polgárőr vesz részt. A motorosok, illetve a segédmotoros kerékpárral közlekedők elsősorban Szentendre belterületén, a 11-es úton és a Pilisben számíthatnak ellenőrzésre.
(MTI - Autószektor - Híradó nyomán)