Boldvai László
Elképesztő méretű luxusingatlant építtet Salgótarjánban Boldvai László, az MSZP egykori kincstárnoka - írja a Magyar Nemzet. A Tocsik-ügyben végül is felmentett politikus – akinek fia Svájcban tanul évi több millió forintért – közölte, a beruházást főképpen a család megtakarításaiból és hitelből finanszírozza.

Nem kellett sokáig keresni Salgótarjánban Boldvai László szocialista honatya építkezését, hiszen már az első hamburgerárus is tudta, hogy hol folyik a kirívó beruházás. Helyszínre érkezésünket követően több munkásnak megeredt a nyelve. Megtudtuk, hogy menynyibe kerül az ingatlan szennyvízelvezetési rendszere, de kiderült az is, hányan lakják majd várhatóan a hozzávetőlegesen ezer négyzetméteres luxusházat. Állítólag ketten: Boldvai László és a felesége.

A munkások hamar szétszéledtek, amikor észrevették, hogy két ember közeledik. – Nekünk akkor most mennünk kell – suttogták. Mint kiderült, az építkezés felügyeletével megbízott nagyhatalmú fiatalember és Csaba, a művezető érkezett meg. A fiatalember látva azt, hogy több fotót készítettünk az ingatlanról, felszólított minket, hogy „semmisítsük meg a felvételeket, de azonnal”. Mivel ez nem történt meg, zsebéből elővett egy digitális fényképezőgépet és a lap újságíróira irányította, mondván, „ő pedig minket fog lefényképezni".

A kis közjáték után kijelentette, a beruházással kapcsolatban csak Boldvai László nyilatkozhat, és elköszönt. Az MSZP korábbi kincstárnokát telefonon értük el. A politikus felhívta a figyelmünket: rögzíti a beszélgetést és nagyon kíváncsi arra, hogy mindabból amit elmondott, végül mi jelenik meg a Magyar Nemzetben. Boldvai egyébként igen szűkszavú volt. Nem árulta el például, hogy milyen nagyságú lesz az ingatlan. – Arról szerinte majd mindenki, így a Magyar Nemzet is időben értesül.

(MN)