Ketten meghaltak egy lakástűzben Kaposváron vasárnap hajnalban. A lángok a harmadik emeleten csaptak fel, hogy mitől, egyelőre nem tudni. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a tűz más lakásokra is átterjedjen. Egy embert az erkélyről mentettek a szakemberek, ő értesítette a hatóságokat is a tűzről. A lakás szinte teljesen kiégett.
A kaposvári Csokonai Vitéz Mihály utca egyik társasházának 3. emeletén csaptak fel a lángok vasárnap hajnalban.
Még napközben is a tűz után maradt törmelékeket takarították a lakók a lépcsőházban. A lépcsőház falai szinte feketék a koromtól, a sarokban pedig a megégett plédek, takarók és ruhaszárítók mutatják, hogy a tűz szinte mindent elpusztított a lakásban.
A bejelentés vasárnap hajnali 4 órakor érkezett a tűzoltókhoz.
„A tűzoltók a helyszínre érkezve a bejelentőt az erkélyen találták meg, ahonnan magasból mentő segítségével lehozták a férfit, majd a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították” – mondta el Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
A tűzoltók két járművel oltották a lángokat, amelyeket így sikerült hamar elfojtani. Ezután jutottak be a kiégett lakásba, ahol megtalálták a két áldozatot.
A lakók nem akartak nyilatkozni. Az M1 információi szerint a kiégett lakásban élők alig két héttel ezelőtt költöztek be. A tűzben egy édesanya és a lánya hunyt el.
A vasárnap délelőtti órákban a rendőrség szakemberei még helyszíneltek. A tűz keletkezésének okát a katasztrófavédelem szakértők bevonásával vizsgálja.
(Híradó helyett javítva)