Jelentős mennyiségű amfetamint, valamint marihuána-, és MDMA-gyanús anyagot találtak egy helyi férfinél – olvasható a rendőrség honlapján.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer-birtoklás megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy pécsi férfi ellen, aki egy általa használt garázsban kábítószert tárolt. A KR NNI munkatársai csütörtök délután Pécsett intézkedés alá vonták, ruházatának átvizsgálásakor zsebéből három – fehér porral teli – alufólia-csomag került elő, amelyekről azt mondta, amfetamint tartalmaznak.
A nyomozók a 36 éves férfi garázsában szemlét, a lakásában pedig kutatást tartottak. Ezek alkalmával összesen 737,8 gramm marihuánagyanús szárított növényi törmeléket, 39,7 gramm MDMA-gyanús tablettát találtak a rendőrök, valamint 750,4 gramm fehér színű, masszaállagú anyagot, amely az elsődleges vegyészszakértői vélemény szerint amfetamin. A lefoglalt kábítószergyanús anyag – súlya alapján – feltehetően meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke összesen több mint hárommillió forint.
A KR NNI munkatársai a férfitól lefoglaltak továbbá a kábítószer adagolásához és porciózásához szükséges eszközöket, az amfetamin mennyiségének növeléséhez használt anyagokat, a kannabisz termesztéséhez használt berendezéseket, telekommunikációs eszközöket, valamint több mint egymillió forint készpénzt.
A férfit előállítását követően a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – a KR NNI a nyomozást szakértők bevonásával folytatja.
(Police - Híradó)