"A férj rejtőzködik, miközben a feleség és a gyerek szimpátiáért könyörög

Egy roma menekült, aki attól retteg, hogy visszazsuppolják Magyarországra, még mindig rejtőzködik, miközben kétségbeesett felesége és tinédzserkorú gyereke az igazságügyminiszterhez fordult azügyben, hogy ne adják ki őt.

Ottawa elrendelte, hogy Horváth Adolfot [nagyon szép név, mi? Még a végén kiderül, nácik voltak a szülei. Vagy csak annyira buták, hogy nem tudták, amit nagyon sokan mások: azt, hogy miért nem szokás valakinek az Adolf nevet adni] visszaküldjék egy olyan bírósági tárgyalásra történő megjelenése céljából, amelyen csalás és zsarolás bűntettével vádolják, de amely vádakat – Horváth szerint – etnikai származása motiválják. [Persze, szegíny cigányokat mindig ártatlanul citálják bíróság elé...]

Attól félve, hogy a kiadatás azonnali, Horváth öt héttel ezelőtt eltűnt.

“Hiányzik a papa” – mondja a 13 éves Ádám, torontói tanuló, miközben könnyek potyognak a szeméből. [Hadd idézzük megint a Romapage-et: "A cigány család tagjait összekapcsoló másik fontos kötelék, hogy mindannyiuk tevékenységéhez különleges észjárás, különleges habitus társul. Az a furfangos, okos, ravasz és csalárd gondolkodás, amit a magyarországi nem-cigányok a 16. század óta a "cigánykodás" fogalmával fejeznek ki, s amit egyszerre csodálnak és megvetnek. Cigány módjára cselekedni és gondolkodni elsősorban azon praktikák ismeretét és ügyes alkalmazását jelenti, ami lehetővé teszi a gázsók kihasználását. Gázsók és cigányok saját közösségük értékrendjének megfelelően merőben ellentétesen értelmezik ezt az attitűdöt. Mindkét oldalon a cigány identitás attributumának tartják, ám a nem-cigányok számára közönséges lopás, a cigányok számára pedig a javak megszerzésének természetadta módja. A cigányok számára az volt fontos, hogy gyermekeik elsajátítsák a mendikációs közösség szabályait annak belső ritmusa és értékrendje szerint. Az elvárások egészen mások voltak, mint a paraszti közösségekben. A cigány gyermekeknek nem a gazdálkodási tapasztalatokat, hanem a gázsók kihasználásának furfangjait kellett elsajátítani, s lehetőleg minél korábban, hogy a közösség eltartásában hatékonyan vehessenek részt. A szocializációba magától értetődően beletartozott a lopás (cigány észjárás szerint szerzés) megtanulása, s a gázsók becsapására szolgáló szavak és teátrális gesztusok begyakorlása." Igen, a könnypotyogtatás, a sajnáltatás is ide tartozik – mit mondjunk, remekül csinálják tetvesék.]

“Nincs jövőm a papa nélkül. Nem tudok nélküle élni. Ha elmegy Magyarországra, lehet, megölik, és ezt nem akarom.” [Hát persze. Nem Szögi tanár urat lincselték meg, hanem a tanár úr lincselt. Meg Pénzes Henrietta. És Kiss Norbert. Valamint a sok-sok "névtelen" magyar nyugdíjas, aki agyonverte, megcsonkította, megerőszakolta a védtelen cigány férfiakat - a szerk.]

Horvátnak megvan az oka, hogy ne menjen vissza. Többször megtámadták és megfenyegették Magyarországon (Igen, ez a jellemző, míg a szelíd kolompárék sohasem támadnak rá a hordákban nyomuló, rablógyilkos magyar nyugdíjasokra - a szerk.), ahol a romákkal – néha cigányként nevezik őket – szembeni durva bánásmód gyakori. Egyszer, amikor otthon voltak, skinheadek megkéselték és nagyon megverték az akkor 36 éves felesége és 2 és fél éves gyereke szeme előtt. [Megint egy mocskos hazugság. Ha ez valóban igaz lett volna, akkor ezzel lett volna – és lenne még mindig – tele a cionista magyarországi sajtó. Természetesen ez sem igaz, ahogy az sem, amit ezek a mocskok előadnak Magyarországról, az itt folyó “cigányüldözésről”. Érdekes, hogy például a Hírszerző tanulmánya sem említi az esetet – ott csak három “magyar ver / öl cigányt” esetet tudtak összeszedni az elmúlt 18 évből, amik ráadásul mind bűnözőcigányokról szóltak. Ennyit arról, hogy mennyi a valóságtartalma ennek az állításnak.]

“Majdnem megölték”, mondja Horváth Erika. „Én is félek!“

A feleség és a gyerek 1999-ben kapott menekültsátust; Adolf 2004-ben. Ez normál esetben megakadályozná a kiadatást. Most viszont, hogy a magyar állam kérte azt, Rob Nicholson, az igazságügyminiszter, úgy döntött, eleget tesz a kérésnek. [Már csak egy kérdés maradt, amit a fajvédő, cigánysajnáltató cikk nem tesz fel: ugyan, miért kéri a kiadatást a magyar állam? Csak nem azért, mert Horváth Adolf is egy mocskos bűnöző, és valószínűsíthetően gyilkolt?] Eközben feltételezte, amit elődje, Monte Solberg is vélt: a magyar állam megvédi Horváth-ot, így kiadható.

Amikor világossá vált Horváth számára, hogy nem terem neki babér a kanadai igazságszolgáltatásnál, és elrendelik a kiadatását, akkor egyszerűen nem jelent meg a tárgyalóteremben, hogy ezzel is megakadályozza az azonnali deportálást. „Minden emberi lény ezt tenné, nem?“ – mondja a felesége.

Horváth olyan, új dokumentumokat prezentált, hogy Magyarország megalapozatlan vádakra hivatkozva kéri a kiadatást. [Persze, bazmeg, pont a cigányfajvédő zsidók fognak kitalálni valamit, hogy szegíny cigányt eláztassák és kiadattassák! Nagyon komoly bűncselekményt – minimum gyilkosságot – követhetett el Horváth, hogy még a hazai cigánybarát jogszolgáltatás is ennyire ragaszkodik a kiadatásához. Erről, természetesen, ahogy már említettük, egy szó sem esik a cikkben.]

Mind az amerikai vezetés, mind az Amnesty International azon a véleményen van, hogy a magyarországi rendőrség rasszista. Poulton, Horváth ügyvédje, azt mondja, hogy „nagyon komoly“ a veszélye annak, hogy baj történik Horváth-tal, ha kiadják.

Kuruc.info / Arppi S.: tetvesék úgy hazudnak, úgy járatják le az országot, ahogy tudják. Sajnos ez bennünket átlagpolgárokat is lejárat, mert náciknak vagyunk nevezve, ezáltal például a külföldi munkavállalási lehetőségeinket rontják. Sajnos most (még) alaptalanul, mert ha tényleg cigányokat vernénk, késelnénk, azzal lennének tele a lapok.
Olvasó:  Angolul beszélô olvasótársaink hagyhatnak üzenetet a szerkesztôknek ITT

Felvilágosíthatjuk az újságírót, hogy miben téved, és hogy a magyarok hogyan látják ezt a roma és skinhead dolgot. Persze Magyarország azzal járna jól, ha a cigány ott maradna...
visszaküldjék egy olyan bírósági tárgyalásra történő megjelenése céljából, amelye csalás és zsarolás bűntettével vádolják, de amely vádakat – Horváth szerint - etnikai származása motiválják.

Frissítve: pár nappal utánunk néhány más magyarországi médium is lehozta a hírt. A zsOrigó interpretálásában “különös módon” “valamiért” nem szerepelt a gyerek sirámai meg az, hogy a férfit állítólag megkéselték meg összeverték a skinheadek meg a rendőrök. Úgy látszik, még ők is látták, hogy a saját oldalukat járatnák le, ha ezt az átlátszó, töménytelen demagógiát és hazudozást lehoznák – még egy balos is “kapcsolna” ilyen fokú átverés olvastán.

Idézzünk pár találó zsIndex cigánytopicos hozzászólást is; ezek egy részét (lásd például borzimorzi első írását) kifejezetten velünk nem szimpatizáló emberek írták:

“Egyértelmű hazudozás. 1999-ben mentek Kanadába. A most 13 éves gyerek 9 évvel ezelőtt 4 éves volt. Senkinek, ismétlem senkinek sincsenek emlékei 4 éves korából, pláne nem olyanok, amelyekben egyértelműen azonosítható lenne pl. rendőr és lőfegyver, lévén ezek később kialakuló fogalmak, ismeretanyagok alapján történő beazonosítások. A négyéves legfeljebb csak valamilyen agresszív bácsira emlékezhet, aki persze legnagyobb valószínűség szerint nem rendőr volt, hanem azok a bűnözők, akikkel a papa nem méltóztatott rendesen elszámolni.

Még a legelvetemültebb diktatúrák idején is, értsd az 1950-es években is, és még az ÁVO is csak a családfőt vitte el. A gyerekek otthon maradtak. A kölyök nyilvánvalóan hazudozik, ahogy beidomították. Még ha megtörtént volna is az eset - Amire egyelőre nincs bizonyíték! - a gyereknek akkor sem lehetne erről sem emléke, sem pedig rémálma. Lévén, hogy nem lehetett szemtanú.

Rémálmai legfeljebb azok miatt a hazug rémmesék miatt lehetnek, amelyekkel a kedves szülei telebeszélték a fejét.

Csót:
b” (borzimorzi, aki amúgy antifasiszta és még csak véletlenül sem áll a mi oldalunkon)

“Es ezt hazugsagcsokrot miert nem lehetne a canadai nagy kovetnek elkuldeni, vagy esetleg egy ottani kurucos betenne valamelyik ujsagba. A verem felforr amikor ezeket az uldozottsegi maszlagokat olvasom, radasul benyakaljak mint a barna medve mezet. A nyakamat teszem ra hogy az Amnesty International  a partfogasaba veszi es elintezik, hogy ne adjak ki a szegeny uldozottett(ide hany T kell)?” (The Engineer)

“Es te ezt beveszed hogy a 4 eves erre emlekszik. Az egyetlen dolog amire  en emlekszem ebbol a korbol, hogy doktorosdit jatszottunk a szomszed kislannyal, es az apja aki epp akkor jott haza lovakkal es jol eltangalt minket az ostorral.” (The Engineer)

“Ha a kanadaiak nem adják ki, akkor muszáj itt Mo-n egy kampányba kezdeni,hogy minden cigány menjen ki Kanadába, mert itt elnyomják őket, ők meg nem adják ki.
Lehetne kezdeni az éppen ítélet alatt állókkal, vagy a frissen szabadultakkal, ha ennyire komolytalanok a kanadaiak vagy naivak, szivjanak ők.” (nekemj)

“Most már a kanadaiak is tisztába vannak vele,hogy a M.o.-ról kivándorolt cigányok kisebbségben élő etnikumok,és nem azonosak a magyar néppel.Természetesen ettől még magyar állampolgárok,de nem rendelkeznek a magyarokéval azonos gyökerekkel.”
Az eredeti cikk:

"Man hiding as wife, son beg for sympathy

Colin Perkel - THE CANADIAN PRESS

A Roma refugee terrified of being sent back to Hungary remained in hiding today while his distraught wife and teenaged son appealed to the federal justice minister to reconsider his extradition.

Ottawa has ordered Adolf Horvath, 51, deported to stand trial on what his family claims are trumped up fraud and extortion charges motivated by his ethnic origins.

Fearing extradition was imminent, Horvath vanished five weeks ago.

"I miss my dad," Adam, 13, a Grade 8 student in Toronto, said as tears streamed down his face.

"I have no future without my dad. I can't live without him. If he goes to Hungary, he might be killed and I don't want that."

Horvath has reason to be afraid of going back.

He was repeatedly assaulted and threatened in Hungary, where abuse of Roma – sometimes referred to as Gypsies – is common. In one attack at home, skinheads stabbed and beat him badly in front of his horrified wife Erika, 36, and Adam, who was then just 2 1/2.

"They almost killed him," Erika Horvath said. "I have scars, too."

Horvath fled Hungary for Canada in 1999. His wife and son were granted refugee status and Canadian immigration authorities in 2004 decided he faced "more than a mere possibility of persecution" based on his Roma ethnicity.

As a result, Canada deemed him "a person in need of protection," which would normally preclude his being returned to Hungary.

However, in response to a Hungarian government request for his extradition, Justice Minister Rob Nicholson nevertheless decided he should be sent to face trial.

In making his decision, Nicholson relied in part on information from then-immigration minister Monte Solberg, who concluded Horvath did face a risk of abuse in his homeland. However, Solberg decided Horvath could rely on state protection in Hungary, and therefore could be extradited.

"It's just ridiculous. It's embarrassing that the Canadian government could make such a determination," said Ronald Poulton, Horvath's lawyer.

"If anything happens to him, I'm holding the government of Canada responsible."

Last month, the Supreme Court of Canada gave no reasons in upholding lower court decisions that the extradition order was lawful. That means Horvath has exhausted any legal way of remaining in Canada, beyond a change of heart from the justice minister.

Rather than take his chances with extradition, he skipped bail, and went underground.

"Every human being would do that, right?" Erika Horvath said.

"Honestly, I don't understand: If someone is getting protection from the country he's coming from, why do you want to send him back?" she said.

Horvath has produced court documents that indicate the complainants in Hungary only made their allegations to avoid their own trouble with police. There are also new documents suggesting that Hungary requested extradition on a charge that was never laid.

The family is pleading with Nicholson to end the extradition proceedings.

"I still have nightmares where the police are beating my family up," Adam, who drew a picture four years ago showing a police officer laughing as he was shooting his dad, wrote to the minister.

"I would be heartbroken for the rest of my life if he is gone."

A Justice Department spokesman said Nicholson would have no comment.

Roma have frequently been persecuted in Europe, with tens of thousands dying at the hands of the Nazis.

Both the U.S. State Department and Amnesty International have noted Roma face mistreatment or even torture at the hands of police or racists.

Poulton, who called the risk of harm to his client in Hungary "extremely acute," said he's worried about the family."