2019. március 21., csütörtök, Benedek, Bánk napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:48 Az új-zélandi kormány minden katonai jellegű fegyvert betilt10:21 Jól jön a CEU-nak a Weber-féle zsidóbérencek segítsége, várják a jogi garanciákat09:34 Cipők a Duna-parton: a zsidók által tömegesen a folyamba lőtt magyarokról mikor lesz Mazsihisz- és kormányközlemény?09:23 Hajrá, Magyarország!08:45 Ha csak egy gondolatot akar elolvasni a mai gyászos évfordulón a tanácsköztársaság zsidóiról, ajánljuk ezt a Móricz Zsigmond-idézetet08:19 Salvini kiállt Orbán mellett, a másik kormánypárt szerint "védhetetlenek a Fidesz nézetei"07:46 A Boeing üzembe helyezte új automatikai szoftverét, de a légügyi hatóságok nem bíznak meg benne07:34 Májusban indulhat a Hungexpo fejlesztése06:56 Gyógyszer-túladagolással ölte meg férjét egy nő23:14 May: nem lehetséges a megállapodásos kilépés a jövő héten22:41 Erdogan is hivatalos Özil lakodalmára22:21 "Önként" függeszthette fel tagságát a Fidesz, nem kell beváltaniuk a kilépésről szóló fenyegetőzést21:05 Garázdaság miatt keresik ezt az ifjú cigányt20:33 A britek többsége megalázónak tartja a Brexit-folyamat kezelését18:41 Ma este kezdődik a csillagászati tavasz
24 óra legolvasottabbjai

Jó és szép ::

Remek oldal: nézzen körül a Sixtusi-kápolnában! (3D-ben az interneten)

Az alábbi honlapon a híres kápolnában nézhet körül, mintha ott járna. A bal alsó sarokban nagyíthat és kicsinyíthet. Nyomja le az egér gombját és húzza valamerre a képernyőn (szintén a bal alsó sarokban található M betű lenyomásával az egérrel való navigáció változtatható), hogy mindent láthasson!
A Sixtus-kápolna Vatikánban található. Elsősorban mennyezetfreskójáról világhírű. Másik, ugyancsak helyes, és az olasz nevet (Cappella Sistina) tükröző elnevezése a „Sixtusi-kápolna”. Mindkét név az építtető IV. Sixtus pápára utal.
Ezt a képet sokan láthatták már valahol az interneten vagy valamilyen könyvben:

Ez a freskó leghíresebb részlete, az "Ádám teremtése". A fenti linken meg is találhatja ezt a képet a plafonon.
A freskó Michelangelo egyik műve, a világ egyik legismertebb alkotása és a 540 m² területével legnagyobb egybefüggő freskója. Egyedülálló tablója az Ószövetség szereplőinek és eseményeinek. Az itáliai reneszánsz korában, 1508 és 1512 között keletkezett alkotás számtalan elemből áll. Kilenc központi festményen örökíti meg Mózes első könyvének jeleneteit. Ezenkívül hét ószövetségi próféta, öt szibülla arcképe, bibliai jelenetek, Krisztus őseinek felsorolása, mellékalakok és a maga korában újszerű látszólagos márványdíszítés teszik teljessé ezt a művet.
S. Tibor - Wikipedia nyomán
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready