Az alábbi honlapon a híres kápolnában nézhet körül, mintha ott járna. A bal alsó sarokban nagyíthat és kicsinyíthet. Nyomja le az egér gombját és húzza valamerre a képernyőn (szintén a bal alsó sarokban található M betű lenyomásával az egérrel való navigáció változtatható), hogy mindent láthasson!
A Sixtus-kápolna Vatikánban található. Elsősorban mennyezetfreskójáról világhírű. Másik, ugyancsak helyes, és az olasz nevet (Cappella Sistina) tükröző elnevezése a „Sixtusi-kápolna”. Mindkét név az építtető IV. Sixtus pápára utal.
Ezt a képet sokan láthatták már valahol az interneten vagy valamilyen könyvben:

Ez a freskó leghíresebb részlete, az "Ádám teremtése". A fenti linken meg is találhatja ezt a képet a plafonon.
A freskó Michelangelo egyik műve, a világ egyik legismertebb alkotása és a 540 m² területével legnagyobb egybefüggő freskója. Egyedülálló tablója az Ószövetség szereplőinek és eseményeinek. Az itáliai reneszánsz korában, 1508 és 1512 között keletkezett alkotás számtalan elemből áll. Kilenc központi festményen örökíti meg Mózes első könyvének jeleneteit. Ezenkívül hét ószövetségi próféta, öt szibülla arcképe, bibliai jelenetek, Krisztus őseinek felsorolása, mellékalakok és a maga korában újszerű látszólagos márványdíszítés teszik teljessé ezt a művet.
S. Tibor - Wikipedia nyomán