20. frissítés: Gaudi: "Most mindenkinek a gátakon a helye"
Budafokon a védelmi munkák nagy része befejeződött, amelyben részt vett Gaudi-Nagy Tamás és Staudt Gábor országgyűlési képviselő. A HVIM tagjai is a gátakon dolgoznak.
Zoom
19. frissítés: "Most ez a legfontosabb dolog, meg kell menteni a hazánkat!"
Videós összefoglaló Szentendréről és Győrből.
18. frissítés: Fejér megyében is megkezdődött a mentőcsapatok szervezése a bajba jutott területekre
A napokban kialakult árvízhelyzet miatt Fejér megyében is megkezdődött a mentőcsapatok szervezése a bajba jutott területekre.
Fejér megye érintett szakaszain (Kulcs, Dunaújváros, Adony környéke) a tetőzés holnapra, holnaputánra várható, egyelőre ott még nincs katasztrófahelyzet. Ezért a megyéből segítségüket felajánló jobbikosok, önkéntesek nagy része Komárom-Esztergom és Pest megyébe indultak és fognak indulni a hétvégén is.
Ha valaki csatlakozna még Fejérből, Balázsné Zámbó Judit (70/372-3058) megyei adminisztrátor és választókerületi szervező gyűjti az információt a mentésre induló csapatokról, és nála lehet érdeklődni, hol van szabad hely még az autókban. Kérünk mindenkit, azt is jelezze a fenti számon, ha segíteni indul és van még hely az autójában.
Pillanatképek Szentendréről
Hegedűsné Kovács Enikő, Murányi Levente és a Jobbik önkéntesei dolgoznak a szentendrei homokzsák telepen.
Zoom
Zoom
Zoom
17. frissítés: Helyzetjelentés a Szigetközből
Folyamatosan érkeznek az újabb jobbikos önkéntesek az árvíz veszélyeztette településekre. Őrszolgálatokat állítanak fel a gátak mentén. A remények szerint bírni fogják a védvonalak is.
Magyar Zoltán és Gyöngyösi Márton országgyűlési képviselők is a helyszínen dolgoznak.
Zoom
16. frissítés: Készenléti csapatokhoz keresnek önkénteseket Esztergomba
Esztergomban péntek éjszakára speciális tartalék csapatokhoz toboroznak önkénteseket, akik készenlétben várakoznak és szükség esetén azonnal a helyszínre irányíthatóak. 4-5 ilyen, egyenként 20 fős csapatra van szükség, tehát összesen mindegy 100 fő jelentkezését várjuk - írja Szabó Gábor pártigazgató.
A készenléti csoportok felállása elengedhetetlenül szükséges Esztergom árvízvédelmének gördülékeny fenntartásához.
Kontakt a helyszínen: Polonyi Zsolt, a Jobbik dorogi elnöke
70/367-1099
15. frissítés: Ingyenesen biztosít gumicsizmát az önkénteseknek a Jobbik
Sokan szeretnének részt venni az árvízi védekezésben, de nem minden szükséges felszerelés áll a rendelkezésükre. Ezen a problémán próbál enyhíteni a Jobbik azzal, hogy 100 pár gumicsizmát vásároltunk, amelyeket az árvíz elleni védekezésben részt vevők rendelkezésére bocsátunk, természetesen térítésmentesen - olvasható Szabó Gábor
pártigazgató közleményében.
Mindössze azt kérnek, hogy ha valaki kapott tőlük csizmát, s már nincs rá szüksége a védekezés során, az minél hamarabb juttassa majd vissza hozzájuk, hogy másoknak szintén tovább tudják majd adni.
A gumicsizmákat minden nap, így hétvégén is reggel 8 órától este 10 óráig lehet átvenni Budapesten, a második kerületi Fő utca 63. szám alatti Jobbik irodában.
A gumicsizma igényeket, a szükséges méretet és az átvétel tervezett időpontját előzetesen kérik bejelenteni az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274 vagy az arviz2013@jobbik.hu email címen.
14. frissítés: Köszönőlevelek a csütörtökön megsegített településektől
Sorra érkeznek a köszönőlevelek, eredményes volt a mozgósításunk! - olvasható a Jobbik Facebook-oldalán. Köszönjük mindenkinek, aki helyt állt a gátakon és azoknak is, akik megosztással segítették, hogy minél több emberhez elérjenek a felhívások.
"Köszönjük a segítséget, miután kikerült a kérésünk, égett a telefonvonalam! Annyian jelentkeztek be, hogy alig győztük elirányítani őket. És valóban jöttek is a segítők! Úgy dolgoztak, mint a gép! Még egy vak fiú is eljött a barátaival, ő tartotta a zsákokat, míg a többiek pakolták. Jó, hogy itt voltak, meg sokan holnapra ígérték, hogy jönnek, mert bizony nagyon durván alakul az ár: egyre több helyen szivárog a víz, egyre szélesebb gátat kell rakni."
Szimon Ágota,
a Jobbik nagymarosi szervezetének elnöke
"A mozgósítást követően egyik telefon a másik után érkezett. Máris utolértük valahogy magunkat. Nagy részük holnap is jönne. Folyamatosan érkeztek az emberek a Jobbik hívására, a zuglói fiataloktól a csepeli egyetemistákig."
Dr. Barabás Botond
önkormányzati képviselő
Szigetszentmiklós
"2 napon át dolgoztunk a gáton és sikerült elhárítanunk a veszélyt. Csak délután értesültünk róla, hogy baj van, de nagyon gyorsan érkezett a segítség és a csapatok jelentős része a jobbikos mozgósításra érkezett. Első nap közel 700 méteres gátat építettünk a 2-es főút mellett, majd második nap teljes szakaszon megerősítettük. Nagyon hatékony volt a munka, köszönjük!"
Varga Zoltán Péter
jobbikos megyei képviselő
Dunakeszi
Ma is folyamatosan várják a jelentkezéseket az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen.
13. frissítés: Százak segítségét várják Győrben és a Szigetközben! Most!
A Szigetköz környéki településeket a Győr Bácsa városrészében található elosztó központból látják el homokzsákokkal. A térségben található települések árvízvédelmét innen biztosítják, oda indul a segítség, ahol a legnagyobb a baj.
A központban 500 emberre van folyamatosan szükség a homokzsákok töltéséhez, ide várnak kétkezi munkára fogható embereket. Kérünk mindenkit, akinek lehetősége van rá, hogy segítsen!
Kontaktszemély Győr-Bácsán: Haba Vilmos, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei alelnöke
70/426-3792
70/371-8791
Kapcsolattartó a szigetközi településeken: Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő, 70/664-4956
Várják az önkéntesek jelentkezését a központi telefonszámokon is: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen.
12. frissítés: Újabb erősítést vártak Dunakeszin tegnap éjszaka
Bíró Attila járási hivatalvezető a helyi védelmi bizottság ülése után arról tájékoztatott minket, hogy a tegnap emelt 650-700 méteres gátat az éjszaka folyamán meg kell erősíteni, magasítani, és valószínűleg a hosszát is növelni kell. Ennek megfelelően a mai napon is szükség lesz a segítségünkre.
Kérünk mindenkit, aki ki tudja venni a részét a munkából, hogy 9 órakor találkozzunk Dunakeszin a Közüzemi Kft. telepén, a Szent István út 1. sz. alatt.
Kontakt személy: Varga Zoltán Péter, jobbikos megyei képviselő, 70/379-9211
További jelentkezőket várunk az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu email címen.
Szabó Gábor
pártigazgató
Győrújfalu:
11. frissítés: Szigetszentmiklóson nagy létszámú segítőre van szükségük a helyieknek
Szigetszentmiklóson van homok és van zsák is, de még nincs elegendő ember minden szakaszra, így félő, hogy lemaradnak a védekezéssel. A védmű alapjai hosszú szakaszon hiányoznak még, pedig nincs messze az ár megérkezése. Az ártérben lévő házak is veszélyben vannak.
Az ellátmányról és a védekezéshez szükséges eszközökről a helyiek gondoskodnak, de minél többre emberre van szükségük!
Kontakt személy: Dr. Barabás Botond, jobbikos önkormányzati képviselő, 70/3158624
Találkozási pont: Lakihegy, Skála utcai eligazító
Szabó Gábor,
pártigazgató
10. frissítés: Budafokon is készülnek az árra, várják az önkéntekeset
Sajnos az árvíz a XXII. kerületet is fenyegeti, ezért a Jobbik Budafok-Tétényi Szervezete is aktívan bekapcsolódik a védelmi munkálatokba, melyhez segítőket várnak!
Budafok-Tétény polgármesterével egyeztetve, a XXII. kerület Növény utcánál ma 15 órától a Jobbik kerületi aktivistái is kint lesznek folyamatosan a helyszínen. A jelentkezőket Staudt Csaba 0630-9007822-es telefonszámán várjuk, illetőleg 18 órától dr. Staudt Máté jobbikos önkormányzati képviselő 0670-372-2521-es számán, holnap reggeltől pedig dr. Staudt Gábor jobbikos országgyűlési képviselő 0630-684-7818-as számán lehet jelentkezni, valószínűleg még akkor is tartani fognak a munkálatok.
A kerületi hivatalos szervek azt kérik, ha valaki tud, lapátot hozzon magával, ha esetleg nem lenne elég mennyiségben a helyszínen, illetőleg személyazonosításra alkalmas irat is legyen mindenkinél!
Szabó Gábor
pártigazgató
Komárom:
 
Ásványráró:
9. frissítés: Pest megyében Nagymaroson várják most leginkább a segítséget
Nagymaroson van most óriási szükség az önkéntesek segítségére. Hétfőre várják a tetőzést, de addig is rengeteg munkát kell elvégezni ahhoz, hogy meg tudják védeni a települést. Nagyon várják a segítséget!
A helyiek gondoskodnak ellátmányról, de aki tud, munkaeszközt vigyen magával.
Kontakt személy: Szimon Ágota, a helyi Jobbik elnöke 30/4192606
Találkozási pont: Nagymaros, a Panoráma Étterem parkolója
Győr-Moson-Sopron megyei helyzet:
Neszmélyi helyzet:
8. frissítés: László Attila Szebb jövőért-elnök írja:
Kovács Sándor Veszprém megyei vezetőnk a gátakon van csapatával. Jelenleg Komárom megyében veszik fel a harcot az árral, vállvetve az Új Magyar Gárda tagjaival. A baj nagy, a segítő kéz nagyon kevés! Nagyon nagy szükség lenne minél több tettre kész emberre. Aki tud segíteni, részt venni a védekezésben, az alábbi telefon számon vegye fel a kapcsolatot: 06 70 428 9901, vagy 06 70 314 7739!
7. frissítés: Budapestiek, figyelem!
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatósággal konzultálva tájékoztatjuk a budapestieket, hogy a holnapi napon a Margitszigeten lesz szükség a gát megerősítésére. Azt kérik, hogy a fővárosban segíteni kívánó önkéntesek a Katasztrófavédelem internetes honlapján keresztül regisztráljanak. Ezen a linken a legfontosabb adatok megadásával bárki jelentkezhet munkára.
A jelentkezőket a Katasztrófavédelem munkatársai telefonon keresik majd a részletekkel kapcsolatban. Akiknek a regisztrációhoz segítségre van szüksége, mi is állunk rendelkezésére az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274
A védekezés szerda reggeltől várhatóan három napon át fog tartani, két órás műszakokban. A műszakok 8:00-18:00 óra között tartanak.
További hírek, fejlemények a Jobbik folyamatosan frissülő Facebook-oldalán.
6. frissítés: Szigetszentmiklós:
Csütörtök reggel 8 órakor dr. Barabás Botond képviselő a Jobbik helyi csapatával megkezdi a töltések megerősítését a katasztrófavédelem által megjelölt legkritikusabb szakaszokon.
A vízszint a vártnál erőteljesebben emelkedik, így minden munkás kézre szükség lesz.
Bővebben itt.
5. frissítés: Pécsett is várják az önkénteseket
A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint holnaptól, azaz hatodikától várnak segítséget homokzsákok töltéséhez és pakolásához, valamint a védekezésben résztvevő személyek ellátásához főként Dunaszekcső környékére.
A Jobbik - egyeztetve a Katasztrófavédelemmel - készültségbe helyezte magát Pécsett is, hogy holnap szervezetten tudjunk segíteni a Katasztrófavédelem által megadott területen és időpontban. A pontos helyszínről és időpontról holnap kapunk eligazítást.
Jelentkezni lehet a Jobbik pécsi irodájának ügyeletén a 06 70 371-9238 -as telefonszámon, ahol, kérjük, adja meg elérhetőségét, hogy a pontos részletek miatt azonnal tájékoztatni tudjuk.
4. frissítés: Dunakeszin ma éjszakától várják a segítőket
Dunakeszin is elkél a segítség. Az elmúlt néhány órában hirtelen, jelentősen megnőtt a vízszint a városnál, így a polgármesteri hivatal illetékesei arról tájékoztattak bennünket, hogy az éjszaka folyamán egy 600 méteres gátat kell befejezni, és a már elkészült részét tovább magasítani.
Jelenleg dolgoznak rajta, azonban a munkások tervezhetően az esti órákig tudják tartani a tempót, így este 8-9 óra körül lesz szükség váltásra. Az első csoportot éjfélig, majd egy második váltásban éjféltől kifáradásig várják a segítőket.
Találkozási pont: a Közüzemi Kft. telepén, a Dunakeszi, Szent István u. 1. sz. alatt.
Kontakt személy: Varga Zoltán Péter, jobbikos megyei képviselő, 70/3799211
Megismételjük, hogy Dunakeszin is elsősorban a mai éjszakára várnak segítőket.
Szabó Gábor
pártigazgató
3. frissítés: Győr-Moson-Sopron: Gönyű és Ásványráró segítséget vár
Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg két ponton van nagy szükség az önkéntesekre: Gönyűn és Ásványrárón (Zsejkepuszta településrészen).
Dunaszentpálon és Mecséren az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei gárdistái segítenek, és több száz adag meleg ételt osztottak szét. Ott egyelőre előrébb vannak, mint az ár, de ez bármelyik pillanatban változhat.
Ma (szerda) este is folyamatos segítségre lesz szükség. Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő vezeti és koordinálja az önkénteseket, folyamatosan lehet hozzájuk csatlakozni.
Kontakt személyek:
Ásványráró-Zsejkepuszta: Kopetti Tamás, mosonmagyaróvári jobbikos önkormányzati képviselő, +3670/3718781
Gönyű: Takács Krisztián, Győr-Moson-Sopron megyei jobbikos önkormányzati képviselő, +3670/3718782
Magyar Zoltán, jobbikos országgyűlési képviselő, +3670/6644956
Ők ma este mind az adott helyszínen lesznek, őket lehet keresni, ha valaki menet közben szeretne csatlakozni, vagy információra van szüksége.
A helyzetet nehezíti, hogy a víz tetőzése és a gátakon most dolgozók elfáradása egyszerre, péntekre várható. Ezért hétvégén is sok dolgos kézre és segítő szándékra lesz szükség!
Szabó Gábor
pártigazgató
2. frissítés: Az első javasolt útirány: Komárom, Neszmély és Dunaalmás
Szabó Gábor pártigazgató újabb levele:
Információink szerint a komáromi védelmi bizottság 24 órás folyamatos munkavégzéssel, 150 fővel számolva állapította meg a gátépítés kivitelezhetőségét a pénteki árhullámig. A városban azzal a problémával küzdenek, hogy este 11 órától hajnal 6-ig drasztikusan lecsökken a segítők száma, és ez a napi 7 óra kiesés veszélyezteti a teljes védelem elkészültét. Így Komáromban nem napközben, hanem éjszaka és hajnalban van szükség igazán munkáskezekre!
Dunaalmás-Neszmély vonalon az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei gárdistái segítenek, Farkasdi Károly megyei kapitány koordinálja az önkéntes munkát. Ott egyelőre előrébb vannak, mint az ár, de ez bármelyik pillanatban változhat. Mészáros István főkapitánnyal folyamatosan tartja a kapcsolatot, és az Új Magyar Gárda országos mozgósítása jelenleg erre a térségre koncentrálódik.
Ma (szerda) este, 18:30-kor gyülekeznek jobbikos tagok, szimpatizánsok és a gárdisták Tatán, a Május 1. úti Shell kúton. A Tatáról induló csapatot Vágó Sebestyén jobbikos országgyűlési képviselő vezeti. Itt is lehet hozzájuk csatlakozni, vagy magukon az érintett településeken a későbbi órákban.
Elsődleges célpont Dunaalmás-Neszmély, utána 23 órától Komárom.
Kontakt személyek:
Komárom: Babják Csaba jobbikos önkormányzati képviselő, 20/557-0790
Dunaalmás-Neszmély: Farkasdi Károly, az Új Magyar Gárda Mozgalom megyei kapitánya, 70/410-3895
Vágó Sebestyén jobbikos országgyűlési képviselő, 70/379-9099
Király István jobbikos önkormányzati képviselő 70/3724567
Ők ma este mind az adott helyszínen lesznek, őket lehet keresni, ha valaki menet közben szeretne csatlakozni, vagy információra van szüksége.
Információink szerint a védekezésben részt vevők számára a komáromi önkormányzat élelmet és italt tud biztosítani.
Megismételjük, hogy Komáromban most nem napközben, hanem éjszaka és hajnalban van szükség igazán munkáskezekre!
Zoom
1. frissítés: Szabó Gábor pártigazgató levele:
Hogyan segíthetsz az árvíz elleni védekezésben?
Amire nagy szükségünk van a védekezés logisztikájának hatékony megszervezéséhez, ezekben várunk felajánlásokat a lenti telefonszámokon:
1.) Szükségünk van olyan vállalkozókra, akik az emberek helyszínre szállításához BUSZT/BUSZOKAT tudnak felajánlani!
2.) Szükségünk van olyan vállalkozókra, akik az emberek helyszínre szállításához TEHERAUTÓT/TEHERAUTÓKAT tudnak felajánlani!
3.) Szükségünk van olyan harcostársakra, akik az emberek helyszínre szállításához SZEMÉLYGÉPKOCSIJUKAT tudják felajánlani, amivel maguk szállítják az adott helyszínekre a védekezésben részt vevőket!
4.) Szükségünk van minél több olyan technikai kiegészítő eszközre, amely a védekezésben részt vevők felszerelését egészíti ki. Pl.: GUMICSIZMÁK, KESZTYŰK, ESŐKABÁT stb.
Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu e-mail címen lehet a felajánlásokat megtenni.
5.) Amire szintén szükségünk van a védekezés hatékony megszervezéséhez, az az első kézből származó információ, hogy melyek azok a települések, ahol helyben a polgármester vagy a védelmet konkrétan irányítók úgy érzik, hogy szükség van még erősítésre. Így arra KÉRJÜK A BAJBAN LÉVŐ TELEPÜLÉSEK VEZETŐIT, hogy keressenek minket a lenti elérhetőségeken, lássanak el minket információkkal, s ha szükséges, kérjenek tőlünk segítséget.
Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu e-mail címen lehet segítséget kérni tőlünk a bajba jutott településeknek.
Amire még konkrétan szükségünk van a védekezéshez: az rengeteg MUNKÁSKÉZ. Rendszeresen megosztjuk majd, hogy melyek azok a HELYSZÍNEK, ahol aktuálisan erősítésre van szükség,
Az alábbi módokon van lehetőség a Jobbikon keresztül a védekezésbe bekapcsolódni ezeken a helyszíneken:
6.) A híreinket és felhívásainkat figyelve magánszervezésben a helyszínre indulni, majd ott az általunk megadott kontakt személyekkel a kapcsolatot felvenni.
7.) Magánszervezésben nekiindulni, de ha az adott GÉPKOCSIBAN van még ÜRES FÉRŐHELY, hozzánk bejelentkezve, majd az általunk megadott kontakt személyekkel a kapcsolatot felvéve, plusz utasokat, segítőket kérni az autó teljes feltöltésére.
8.) Ha nincs utazási lehetősége a jelentkezőnek, akkor mi igyekszünk összehozni útnak induló csoportokkal és magánszervezésben elindult autósokkal.
9.) Kiemelt vészhelyzetben, ha buszok rendelkezésünkre állnak majd, általunk szervezett csoportos utazással.
Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu e-mail címen lehet a védekezésben részt venni akaróknak jelentkezni.
10.) Azokon a területeken, ahová segítőink indulnak, az érintett településekről vagy a környékükről olyan jelentkezőket várunk, akik egy vagy néhány ember SZÁLLÁSáról, és esetlegesen szerény ELLÁTÁSáról tudnak gondoskodni.
Az alábbi telefonszámokon: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274, illetve az arviz2013@jobbik.hu e-mail címen lehet a szállást felajánlóknak jelentkezniük.
Köszönjük!
Korábban írtuk: Mindenki a gátra!
A Jobbik országosan mozgósítja a párt 13 ezer fős tagságát az árvízi védelem segítésére, valamint a párt költségvetéséből 10 millió forintot is elkülönítettek erre a célra - jelentette be az országos elnökség szerdai döntését Volner János alelnök.
A rekordméretű dunai árvíz közeledtével arra szólítják fel a párt tagságát és szimpatizánsait, hogy az állami szervekkel együttműködve mindent tegyenek meg a települések és vagyontárgyak megvédése érdekében.
Volner János kiemelte, ennek érdekében a Jobbik majdnem 100 ezres látogatottságú Facebook-profilja is átalakul tájékoztató, közvetítő honlappá, amely így a védekezés megszervezésében próbál segíteni.
Hozzátette, a párt tagsága és a szimpatizánsok mellett a Jobbik politikusai, valamint szervezési tapasztalata, infrastruktúrája is a védekezési munkálatokat segíti az árhullám elvonulásáig.
A párt árvízvédelmi központja mind a segítséget kérők, mind a segíteni szándékozó önkéntesek jelentkezését várja.
A segélyvonal telefonszámai: 70/372-4662, 70/371-7976, 70/372-4807, 70/371-9274
Volner: Nagyon súlyos a helyzet:
(MTI - alfahir.hu)