Kirúgták az Origó főszerkesztőjét, Sáling Gergőt - értesült a 444.hu. A lap szerint már jó ideje komoly nyomás volt Sálingon, a biztosítékot Lázár János 2 milliós utazási számlájáról szóló cikkek verték ki.
Váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének. Sáling kedden reggel tervezi bejelenteni a hírt az általa vezetett szerkesztőségben, de a Facebookon már órák óta jár körbe az információ. A főszerkesztő egyelőre nem kommentálta a hírt.
A másik zsidó lap információi szerint nem Sáling teljesítményével volt gond, hanem a kormányzatot érintő cikkek miatt távolítják el. Nem tetszett például, hogy a választások idején az Origó (más lapokkal együtt) szolidaritást vállalt a 444, a Cink, a Hír 24 és a Magyar Narancs mellett, miután ezeket a lapokat nem engedték be a Fidesz választási rendezvényére. A biztosítékot azonban Lázár János kétmilliós hotelszámlájáról szóló cikkek ütötték ki.
(HVG nyomán)
Frissítés: az Origón megjelent közlemény nem tartozik a legőszintébbek közé a műfajban:
Az Origo Zrt. a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kíván fektetni az integrált tartalom előállítás stratégiájának megvalósítására, ezért átszervezi az eddigi tartalomirányítási szervezetét.
Sáling Gergő, az Origo.hu főszerkesztője közös megegyezéssel távozik a médiavállalattól, Magyarország piacvezető online portáljának szerkesztőségi irányítását pedig Pálmai L. Ákos veszi át. Sáling Gergő az Origo.hu csapatához 12 éve csatlakozott újságíróként, főszerkesztőként 2013 novembere óta irányította a szerkesztőség munkáját.
Pálmai L. Ákos négy éve dolgozik az Origo Zrt. Televíziós és Webvideó üzletág irányítójaként. Ez idő alatt stabilizálta, majd bővítette a médiavállalat kábeltelevíziós piaci részesedését, kreatív tartalmi és üzletfejlesztési modelljei hozzájárultak a vállalat eredményességéhez.
2. frissítés: tiltakoznak az origósok, az alábbi közleményt küldték egy Cink nevű lapnak:
Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa.