2019. június 25., kedd, Vilmos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:31 Reuters: Venezuelába érkezett az orosz légierő egyik repülőgépe22:21 Az atomalkuban vállalt kötelezettségei betartására szólította fel Teheránt több európai ország22:12 Putyin jövő év végéig meghosszabbította az élelmiszer-embargót21:43 A Jobbik süllyedő hajójáról Márki-Zay mozgalmába menekülnek a "túlélők"21:20 Előválasztási bohózat: nem válogatnak az eszközökben a "demokraták"21:05 Hétszeres életfogytiglanra ítélték Ciprus első sorozatgyilkosát20:44 Üvöltve kergette ki a "nem megfelelő állapotban lévő" pópa a kórust és a közönséget a székesfehérvári szerb ortodox templomból20:04 Emlékoszlopot állítottak a Ludovika ellenforradalmi felkelésének évfordulója alkalmából19:55 Trump még a perzsa ajatollah ellen is hozott szankciót19:27 Ismét gyújtóléggömbök okoztak tüzeket Izraelben18:45 Kurz már nem zárja ki az újabb koalíció lehetőségét az FPÖ-vel18:40 Isonzó emlékére18:28 Merényletet tervezett egy férfi a brüsszeli amerikai nagykövetség ellen18:15 Összeütközött két német harci repülőgép17:55 Elkezdődött a Czeglédy-ügy tárgyalása Szegeden
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország ::

Nem bírnak a lépfenével Tiszafüreden

Reklám

Több szarvasmarha is elhullott lépfenében az elmúlt hetekben a Tiszafüredhez közeli tanyákon, az állatok egy részének már másodszor adtak oltást a szakemberek. Az eddigieken kívül újabb emberi megbetegedés nem történt - tájékoztatott a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főállatorvos.
Péter István közölte: július 22-én egy már beoltott szarvasmarha pusztult el a tiszafüredi Kisvillongó tanyán. Egy nappal később az intézeti vizsgálat megerősítette a lépfene tényét, ezért az ottani állatállományt - 256 szarvasmarhát, 12 kecskét, 3 lovat és 8 kutyát - ismét beoltották.
A tiszafüredi Jordán tanyán lévő állatok közül július 8. és 23. között 16 hullott el, és 14 esetben a vizsgálat lépfenét mutatott ki. Július 23., a második oltás után 7 állat pusztult el, egy állat esetében állapítottak meg lépfenét.
Péter István jelezte: továbbra is megfigyelés alatt van egy 256 szarvasmarhából és egy 200 húsmarhából álló állomány, valamint a City-Farm Kft. 71 állata. Egy negyedik állománynak, 160 állatnak a helyi zárlatát és megfigyelési kötelezettségét, valamint legeltetési tilalmát szerdán feloldották.
A megyei főállatorvos közölte azt is, hogy a Hortobágyon továbbra is vannak olyan területek, ahol tilos az állatok legeltetése, ezekről a helyekről térképes tájékoztatást kaptak a gazdák.
A lépfenefertőzést július 2-án állapították meg a City-Farm Kft. állatállományában bekövetkezett elhullások után. Az állatok korábban pusztultak el, de a tulajdonos csak több szarvasmarha megbetegedése, elhullása után értesítette a hatósági állatorvost. A járványtani nyomozás során kiderült, hogy több kényszervágott állat ellenőrizetlen húsából kaptak a helyi főzőkonyhák is. Lépfenefertőzés gyanújával nyolc, az állatok közelében lévő ember került kórházba. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított.
(MTI)
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready