Havi bruttó egymillió forintért ad tanácsot a Miniszterelnökségnek Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz volt ügyvezető igazgatója - írta a 444 a Miniszterelnökség írásbeli válaszára hivatkozva.
Zoltai Gusztávot Lázár János tárcavezető nevezte ki tanácsadónak szeptember elején, és a megbízása négy hónapra szól. Zoltai ennyi pénzért arra szerződött, hogy "szakmai tanácsokat" adjon a zsidó közösségek érdekképviselőivel folytatott tárgyalásokhoz, valamint közreműködjön a szervezetekkel való kapcsolattartásban, és zéró toleranciát hirdessen az "antiszemita jelenségekkel" szemben.
Zoom
A volt munkásőr és MSZMP-tag kinevezése meghökkenést váltott ki a Fidesz vezetőiből - állítja a HVG -, Orbán Viktor maga belső körben provokációnak nevezte Lázár János személyi döntését, a miniszter szerint viszont mindenki azt nevez ki tanácsadónak, akit akar. Korábban Schmidt Mária fogalmazta meg élesen, hogy miért zavarhatja a Fideszt a Szabadság téri emlékmű fő ellenzői közé tartozó Zoltai megbízása. Kinevezésén zsidó közösségi vezetők is megütköztek.
(HVG nyomán)
Előzmények: