Az MBVK - most már csak volt - elnöke, "beszari" Krejniker Miklós úgy látszik, méltó maradt hírnevéhez és tényleg lemondott húsz éve viselt címéről. Természetesen ennek hátterében egészségügyi probléma áll és semmi köze a 63 millió forintosra (félre)sikerült közgyűléshez és a legújabb büntetőperéhez. Hiszen ha már nem elnök, senkit nem fog érdekelni a büntetőügy, lánya pornós múltja stb.

Krejniker Miklós
Pedig igen jól sikerült az elnökségnek a sárvári buli. Először is kapott Krejniker az elnökségtől, mintegy elismerésképp, egy kb. 20 dekagrammos (!) aranyérmét, míg az elnökség többi tagjának ennél lényegesen kisebb, kb. 10 dekagrammos éremmel kellett beérnie. (Ezek nem számítanak bele a 63 milliós költségbe)
Mivel ez egy közgyűlés, számok is elhangzottak az eddigi költekezésről, természetesen csak erre az évre vonatkozóan. Ezek szerint a beszari Krejniker és a gyilkos Császti idén eddig elköltöttek 3,7 milliárd forintot a kamara költségvetéséből. Ebből kb. 600 milliót a kamara munkatársaira, akik legfeljebb negyvenen vannak összesen. 1,3 milliárdot utaltak át egy saját tulajdonú kft.-be, sajtóra 900 milliót bírtak elszórni (ugye emlékszünk, milyen tökéletes médiahackekkel irritálták a közvéleményt) és tanácsot is kértek valakiktől 400 millióért. És így tovább. Persze ne felejtsük el, hogy ha az utólagos megnyilvánulások szerint ez egy buli volt, nem közgyűlés, akkor a vezetőség nem a költségvetést ismertette, hanem csak viccelt. Persze ettől még nincs elfogadva a közgyűlés által a költségvetés, ami kérdésessé teszi annak törvényességét.

Krejnier egyik befolyásos haverjával
Mondanunk sem kell, hogy a buli után a végrehajtók egy jelentős része, élen az elnökséggel, tekintettel a luxusban hétvégéző családtagjaikra, kicsusszanva a mintegy 200, a szálloda előtt tüntető károsult gyűrűjéből - akik miatt dohányozni sem mehettek ki szegények a szálloda elé - a közeli Graffiti Bárba, illetve a távolabbi Mad Mexican Bárba mentek kipihenni a buli fáradalmait - jelentős mennyiségű whiskey és örömlány társaságában. Azt még nem tudni, mit hoz a jövő, de tartani kell egy közgyűlést ezen törvénytisztelő állampolgároknak, ahol pótolják a lemondott elnökségi tagot, ha addig ugyan nem történik valami.
(Kuruc.info)
Frissítés: Újabb részletek derülnek ki a végrehajtók háza tájáról. Mint tudjuk, a luxuskörülmények között megtartott, kurvázással végződő sárvári konferenciát már csak azon résztvevők nevezik nevén, akiknek elfelejtettek szólni, hogy ott tulajdonképpen csak ünnepelnek. Pedig a meghívottak - a Széles Gábor érdekeltségébe tartozó Pesti Hitel, az Instrum Iusticia, Díjbeszedő zrt. - lelkesen gratulált az adósok utolsó forintjainak elvételéhez.
Tény és való, húszéves múlttal kevés bűnszervezet büszkélkedhet, de ezek még a szalvétára is rányomatták a szállodával az ünnepi logójukat. Nem csoda, ha egy kicsit ciki a kamarát most már elnökként irányító "gyilkos" Császtinak, hogy érvénytelenség miatt nem siketült szentesíttetnie a pompával elvakított közgyűléssel ez évi horrorisztikus költekezéseit potom 3,7 milliárd forint mértékben. Érzi már az öreg a vesztét, ezért is lapátolja kifelé a testület vagyonát a cégein keresztül.
Mint megtudtuk, talán már azt is felfogta, hogy neki vége. De nem akarja harc nélkül feladni, az adósait öngyilkosságba kergető gazember arra készül, hogy ha ő bukik, mindenkit magával ránt. A teljes vezetést a markában tartja, senki nem mer neki megálljt parancsolni. Aktát vezet mindenkiről, azzal zsarolja bűntársait. Reméljük, hogy ezt a tervét pénzzel nem sikerül végigvinnie, és szégyenteljes távozásuk után végre megtörténik a végrehajtás államosítása. Mert végrehajtás mindig volt, és mindig is lesz, de azt lehet méltányosan és arányosan folytatni, és akkor talán Orbán rejtett tartalékai is megfizetik végre a közpénzen történő kitartottságuk árát...
(Folytatjuk)
Kapcsolódó: