Navracsics Tibor brüsszeli munkája során azt szeretné elérni, hogy minél több egyetem vegyen részt az Erasmus+ programban, ha minél több magyar pályázna sikeresen a központi brüsszeli lehetőségekre, és hogy a magyar innovációs és kreatív szektor közvetlenül be tudjon kapcsolódni az európai áramlatba. Erről a november elsején munkába állt új magyar EU-biztos beszélt a Magyar Hírlapnak adott interjújában.
A lap hétfői számában közölt interjúban a volt miniszterelnök-helyettes azt mondta, összességében azt tartaná a legnagyobb eredménynek, ha magasabb lenne hazánkban az Európai Unió elfogadottsága és az iránta való optimizmus.
A politikus - aki november 1-től kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztos - úgy fogalmazott, akkor végzi majd jól a feladatát, ha a közösségi érdekeket érvényesíti. Mint mondta, hisz abban, hogy Magyarországnak alapvetően az unióban van a helye. "Ha sikeres vagyok biztosként, az erősítheti az integrációnkat, Magyarország és Európa kapcsolatát" - fogalmazott Navracsics Tibor az interjúban.
(MTI)