Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Antimagyarizmus ::

A cigányok szerint is jó volt a nyíregyházi "szegregált" iskola, erre jött egy liberós jogász p***a, és addig perelt, amíg betiltatta

Reklám

A Debreceni Ítélőtábla jogerős ítélete szerint meg kell szüntetni a "szegregált oktatást" a nyíregyházi Huszár-telepen működő cigányiskolában. Jövőre már nem indíthat "szegregált" első osztályt a Görögkatolikus Egyház által működtetett intézmény.
Az Indexnek Kegye Adél, a felperes Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (angol rövidítéssel CFCF) jogi képviselője elmondta, hogy a bíróság az egyházat a "jogsértés" befejezésére utasította, de ez "csak" azt jelenti, hogy jövőre már nem indíthatnak osztályt. Felmenő rendszertől érvényes a döntés, ez viszont azt jelenti, hogy az a mintegy 50 – négy évfolyamnyi – gyerek, aki most odajár, még a 8. osztályig ebben az iskolában fejezheti be a tanulmányait.
"Szerettük volna elérni, hogy bezárják az iskolát, de ezt polgári perben sajnos nem lehetett elérni, azonban így is precedensértékű ítélet született. Reméljük, hogy a püspök úr belátja a hibát, és felszámolja az iskolát, az oda járó gyerekeket pedig integrálja a belvárosi iskolájukba" – mondta Kegye Adél.

Kegye Adél a buzik "jogaiért" hisztiző Háttér társaságnak is állandó megbízott ügyvédje - igen nagy hasznára van a társadalomnak
A bíróság jogerős döntése teljes egészében helyben hagyta a Nyíregyházi Törvényszék februári elsőfokú ítéletét, ami kimondta, hogy az önkormányzat azzal, hogy az iskola épületét ingyen a görögkatolikus egyháznak adta, továbbá pénzügyi támogatást is nyújtott, és mindezzel egyidejűleg megszüntette a telepi gyerekeket a belvárosi iskolába utaztató iskolabuszt, "a cigány tanulókat jogellenesen elkülönítette".
A perben az egyházon kívül alperes volt az önkormányzat és jogutódja, a Klik is. Ráadásul az egyház az iskola fenntartásához kormányzati támogatást is kapott, a perben még Balog Zoltán erőforrás miniszter az iskola fennmaradása mellett foglalt állást.
Zoom
Emmi: elesnek a gyerekek a kiemelkedő minőségű oktatástól
Az Emmi Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkóztatásért Felelős Államtitkársága az ítélet után közleményt adott ki. Mint írják, a felperes CFCF tevékenységének sajnálatos következményeként így több olyan gyermek eshet el a kiemelkedő minőségű oktatástól, akiknek korábban, az iskola megalakulását megelőzően ilyen mértékű gondoskodásra és személyre szóló tanításra esélyük sem volt.
A közlemény szerint a kormány elítéli a "szegregációt", a Huszár-telepi iskola ügye viszont szerintük arra hívja fel a figyelmet, hogy szükséges megvizsgálni, "milyen jogszerű módjai lehetnek azon iskolák működtetésének, amelyek a hátrányos helyzetű gyerekek esélyteremtő felzárkóztató oktatását segítik, felkészítve őket arra, hogy ne leszakadóan, hanem sikeresen és eredményesen vehessenek részt a későbbiekben az integrált oktatásban".
A telepen egyébként idén félmilliárd forintból végeztek felújítási munkát – ez az iskolát nem érintette – 94 százalékban EU-s forrásból. Szeptemberben a Nyíregyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Huszár-telepi Polgárőrség elnöke még az iskola fennmaradásában bízott.
Pozitív változást hozott
"Nem csak roma családok laknak a Huszár-telepen, így az iskolások sem csak romák” – kelt az iskola védelmére szeptemberben Csorba Miklósné. A Nyíregyházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat és a Huszár-telepi Polgárőrség elnöke szerint pozitív változást hozott a görögkatolikus egyház által fenntartott iskola a telep életében.
„Most már előadásokon vesznek részt, versenyekre járnak, és már nem úgy köszönnek mindenkinek, hogy szia vagy csá, hanem, hogy dicsértessék” – hozott egy példát két hónappal ezelőtt Csorba a 2500 fős lakótelepről, ahol a munkanélküliséget elsősorban a közmunkaprogramok szorítják le. Szerinte azért sem lehet szegregációról beszélni, mert a szülők maguk dönthetik el, hogy a lakótelep iskolájába, vagy az egyház által fenntartott másik, belvárosi iskolába íratják be gyermeküket.
(Index nyomán)
Frissítés: A földrajzot kevésbé szeretik, mint a rejtett erőforrásokat
Tisztelt Kurucok!
A fenti cigányfajvédős cikkhez kapcsolódóan jelezném, hogy a túlképzett libsi gyökerek a tegnapi, a Debreceni Ítélőtáblán tartott tárgyalást (bohózatot) mint nyíregyházi tárgyalást reklámozták honlapjukon. Feltehetően a földrajzot kevésbé szeretik, mint a rejtett erőforrásokat.
Zoom
Üdvözlettel: Skorzeny
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready