Csecsemőorvosként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet alkalmazásában áll az a férfi, akit 2007-ben jogerősen 2 és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért hosszú éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott az egyik kiskorú lánygyermekével. A három legidősebbet ért sérelem miatt az elévülés okán már nem tudtak vádat emelni, a negyedik lánygyermek esetében az 1998-2001 közötti években történt vérfertőző aktusok nyertek bizonyítást.

Sajnos nincs fényképünk a rohadékról, olvasóink segítségét kérjük. A tettestárs "anyáról" is várjuk a képet
Dr. Takáts Ágoston orvos korábban Szőnyben volt kórházigazgató és a gyermekosztály vezetője, majd Ajkán szintén a gyermekosztályt vezette. 1994-ben, az önkormányzati választásokon a Magyar Demokrata Fórum tatabányai listáján szerepelt mint képviselőjelölt. Később a Komárom-Esztergom Megyei Szent Borbála Kórház Gyermekosztályának vezető főorvosa lett. A pedagógus, zenetanár anya végig tudott férje lányaihoz fűződő beteges kapcsolatáról. Őt a bíróság - két évre felfüggesztett - féléves börtönbüntetéssel sújtotta kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.
Apa ágyba vitte
A Privát Kopó birtokába került ítélet szerint a bíróság azt állapította meg, hogy a doktor 1994 nyarától 2001 elejéig négy idősebb lányával folytatott szexuális viszonyt. A gyerekek otthon puritán nevelést kaptak, se diszkó, se barát. Tizennyolc év alatt nem lehetett hosszú haj, körömlakk. Az „apa” tekintélye megkérdőjelezhetetlen volt. A gyerekeknek eszükbe se jutott „ellentmondani”, sőt, még örültek - meg is lepődtek -, amikor észrevették, hogy a férfi érdeklődése tizenéves koruk táján „kifejezetten feléjük fordul”. Így volt vele a legfiatalabb lány is, akinek ügyében a vérfertőzés bűne nem évült el, és aki miatt végül az ítélet megszülethetett. „Boldog volt, hogy apa végre figyel rá…” A testvérek egymásnak sem mondták, nem mondhatták el, ami velük megesett. A soron következő sosem sejtette, hogy „ő következő”, akit „apa” ágyba visz.
Két év után szabadult, azóta csecsemőkkel "dolgozik"
Dr. Takáts Ágoston a Privát Kopó információja szerint két évet töltött börtönben, jó magaviseletéért kedvezménnyel szabadult, ezt követően a Semmelweis Egyetem egyik szülészeti klinikáján helyezkedett el, csecsemőorvosként. Az intézet vezetése azonban több - külső - jelzést kapott dr. Takáts múltjáról, ezért - a botrányt megelőzendő - jobbnak láthatták, ha szép csendben elválnak útjaik.
A gyermekekhez betegesen vonzódó orvos a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet kötelékében folytatta gyógyító pályafutását - ugyancsak csecsemőorvosként. A Privát Kopó értesülése szerint jelenleg is az egészségügyi intézmény alkalmazottja.
Felmerül a kérdés: miként lehetséges, hogy a korábban gyermekek ellen elkövetett szexuális jellegű bűncselekmények miatt jogerősen elítélt férfi gyermekek közelében dolgozhat? Dr. Takáts Ágostont a bíróság nem tiltotta el hivatása gyakorlásától, mivel nem foglalkozása körében követte el a súlyos bűncselekményeket. (A nyomozati dokumentumokból kitűnik: dr. Takáts munkahelyén nem nyomoztak, kollégáit, betegeit és a szülőket ki sem hallgatták a rendőrök.) Az, hogy a doktornak beteges hajlamai vannak, amennyiben nem munkakörében „eljárva” élte ki azokat, a jogalkalmazók számára önmagában nem tették lehetővé, hogy örökre száműzzék a gyermekorvosi pályáról. Ilyen esetekben ugyanis a paragrafusok nem biztosítanak lehetőséget a kiterjedtebb szankcionálásra.
A megelőzés, a „prevenció” nem törvényi kategória Magyarországon. Egyelőre. Talán egyszer az lesz.
Az már érthetetlenebb, hogy az orvostársadalom miért nem veti ki magából az ilyen súlyosan deformált alakokat, mint Dr. Takáts Ágoston…
Nem csak családi körben
„Sajnos nem hiszem, hogy a doktor csak családi körben nem tudta korlátozni magát. Egy outsider, talán még a nővérke sem veszi észre, ha esetleg megtapintja a gyerek nemi szervét, amikor annak csak a torka fáj - véli Lux Elvira szexuálpszichológus.
- Itt nemcsak vérfertőzésről lehet szó. Pedofíliáról is. A vérfertőzők, a pedofil hajlamúak - betegek. Védeni kell tőlük a társadalmat. Az ilyen embert nem szabad újra a gyerekosztályra engedni. Gyógyítani kell. Teljes sikert valószínűleg nem lehet elérni, de a morális kontroll erősíthető.”
A kórház nem rúgja ki, mert "semmilyen jellegű panasz nem merült fel"
Ezt a levelet küldték a Privát Kopónak:
„Hivatkozva megkeresésükre tájékoztatjuk Önöket, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet Dr. Takáts Ágostonnal, az illetékes hatóság által 2014. március 24-i keltezéssel kiállított, érvényes erkölcsi bizonyítvány birtokában, az osztályvezető főorvos szakmai minősítése alapján létesített közalkalmazotti jogviszonyt. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet - mint munkáltató - nem rendelkezik a megkeresésben foglalt bűncselekmény elkövetésére vonatkozó adatokkal. A jogviszony fennállása óta nevezett szakmai tevékenységével, ellátottakkal, hozzátartozókkal és a munkatársakkal történő együttműködése vonatkozásában semmilyen jellegű panasz nem merült fel.
Tisztelettel: Dr. Török Árpád, igazgatási, jogi és minőségügyi főigazgató helyettes”

Jemenben például ez jár a pedofiloknak - nálunk rászabadítják őket a csecsemőkre...
(privatkopo.hu nyomán)
Frissítés: róla szól a Hetek 2007. május 4-én megjelent cikke, melyből kiderül, hogy a plébános mindenről tudott, rendszeresen "meggyónták" neki, mégsem tett semmit a gyermekek védelmében... Következménye "természetesen" ennek sincs.
Családban maradt
Börtönben a vérfertőző gyerekorvos
Zárt tárgyalás keretében született másodfokú ítélet annak a hatgyermekes értelmiségi házaspárnak az ügyében, ahol a férfi négy lánygyermekével folytatott huzamosabb ideig vérfertőző kapcsolatot. A vádlottak köztiszteletben álló, mélyen vallásos prominensei városuknak.
Az apát két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság folytatólagosan elkövetett  vérfertőzé-sért, az anya pedig két évre felfüggesztett féléves börtönbüntetést kapott kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt. Dr. T. Á., a Komárom-Esztergom Megyei Szent Borbála Kórház Gyermekosztályának vezető főorvosa öt lánygyermeke közül néggyel huzamosabb ideig folytatott szexuális kapcsolatot. A három legidősebbet ért sérelem miatt az ötéves elévülés okán már nem tudtak vádat emelni, a negyedik lánygyermek esetében az 1998–2001 években történt vérfertőző aktusok nyertek bizonyítást. A molesztálások miatt a lány folyamatosan panaszkodott a nagyszülőknek és a testvéreknek. Az apát végül a már saját családjával külön élő legidősebb lány jelentette föl azzal a nem titkolt szándékkal, hogy ezzel esetleg legkisebb húgát tudja megóvni a családfőtől.
Az elsőrendű vádlott korábban Szőnyben volt kórházigazgató és a gyermekosztály vezetője, majd Ajkán szintén a gyermekosztályt vezette. 1994-ben, az önkormányzati választásokon a Magyar Demokrata Fórum tatabányai listáján szerepelt mint képviselőjelölt. A pedagógus, zenetanár anya végig tudott férje lányaihoz fűződő beteges kapcsolatáról. Mivel az elkövető nem foglakozása körében követte el a bűncselekményt, továbbra is gyermekosztályt vezető főorvosként praktizálhatott volna, ha Nagyberivói-Boér Áron, a Szent Borbála Kórház akkori főigazgatója munkaügyi jogászokkal folytatott egyeztetés után 2006. október 20. napjával vissza nem vonja osztályvezető főorvosi megbízását.
Ezt követően közalkalmazotti jogviszonyából eredő lényeges kötelezettsége megszegése miatt fegyelmi eljárást rendelt el ellene, mivel elmulasztotta bejelenteni a menedzsmentnek az ellene folyamatban lévő büntetőeljárást. Dr. T. Á. egyébként a kórház orvosi etikai bizottságának is tagja volt.
Az eljárás során kiderült, hogy rendszeres templomlátogató apa és lányai többször is meggyónták a szörnyű bűnt, a város „krémjében”  való forgolódásuk pedig mindenkiben egy mintacsalád illúzióját keltette. Az esetről informált plébános egyik felet sem szólította fel a jogi lépések megtételére.
Kemény máz a presztízs – mondja Lengyel K. Péter pszichológus, igazságügyi szakértő
Évente kettő vérfertőzés, megrontás fordul elő a szakértői praxisomban. Leggyakrabban a lumpen szubkultúrával rendelkező családoknál találkozni ilyennel, ahol a munkanélküliség, az otthonlét tartósan jellemző. De sorozatosan vérfertőzést elkövető gyerekorvossal még nem találkoztam. Egy ilyen személyiségben elválasztódik egymástól az erkölcs, az érzelmek, az empátia és a szexus. A stabil vallási tartás, a társadalmi presztízs kemény máznak bizonyult. Eleinte hihetetlennek tartottam, hogy egy ilyen jól szituált ember elkövethet ilyesmit, de a szexuális pszichotrauma egyértelműen kimutatható volt.
Dr. T. Á. feltehetően erős szexuális motivációval rendelkezik, melyre a feleségétől nem kapott megfelelő választ. Elfogadhatatlan magyarázat, hogy „ő csak segíteni akart a lányainak…”. Nagy kérdés, hogy mit tudott bebeszélni 13-14 éves lányainak. Masszív patriarchizmusról, despotikus, terrorisztikus viszonyról lehetett csak szó, ahol a nők tulajdonnak  számítanak. Az anya ilyenkor falaz, nem mer cselekedni. A gyónási titok ereje a család belső viszonyaiban mérvadó lehetett, de nem értem, hogy többszöri elkövetés esetén a pap hogyan adhatott feloldozást.
2. frissítés: fellépést sürget a Jobbik a szerecsenmosdató kórházzal és a pedofil csecsemőorvossal szemben
Alább olvasható a közleményük.
Döbbenetes, hogy azon napon, amikor az Országház elfogadta a gyermekekkel szembeni szexuális indíttatású bűncselekmények el nem évüléséről szóló törvénymódosítást, akkor még zavartalanul dolgozhat szabadulása után egy a saját családtagja sérelmére szexuális bűncselekményért elítélt csecsemőorvos. Ahogyan arra több internetes hírportál is felhívta tegnap a figyelmet, csecsemőorvosként a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetben közalkalmazottként dolgozik az férfi, akit 2007-ben jogerősen két és fél év börtönbüntetésre ítélt a bíróság, amiért hosszú éveken keresztül szexuális viszonyt folytatott az egyik kiskorú lánygyermekével. Felháborító, hogy az intézmény a jogszabályok biztosította menekülési útvonalat választotta, ahelyett, hogy erkölcsi alapon nyilatkozott volna arról, hogy miként kívánják a visszataszító helyzetet megoldani, és hogy miként kívánnak megválni a súlyos vádakkal illetett csecsemőorvostól.
A Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy a komoly vádak alapján elítélt orvos olyan munkakörben dolgozzon szabadulását követően, ahol fokozottan fennáll a bűnismétlés veszélye. A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézetének az üres szerecsenmosdatás helyett be kellene számolnia arról, hogy tudott-e az orvos korábbi előéletéről, hogy tapasztalt-e alkalmazása óta visszaéléseket, és milyen intézkedéseket tervez a beteg csecsemők, gyermekek védelme érdekében. Ezen túlmenően felszólítjuk a kedden még a gyermekeket védő törvénymódosítást támogató valamennyi pártot, hogy közösen ítéljék el az ilyen intézményi gyakorlatot. Továbbá kezdeményezzenek haladéktalanul vitát arról a jobbikos javaslatról is, hogy mindenki által hozzáférhető adatbázist kell létrehozni a szexuális bűnelkövetők nyilvántartására és nyomon követésére társadalomvédelmi célból. Végezetül azonnali és határozott lépéseket sürget a Jobbik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet részéről, hogy állítsa helyre a gyógyító tevékenységbe és az intézménybe vetett bizalmat, ami az eset kapcsán megroppanni látszik.
Dr. Lukács László György országgyűlési képviselő