Janiczak Dávid közleménye:
Ózdon a Fidesz még mindig csak a saját zsebét és érdekeit nézi
Az elmúlt bő két hét során Ózd vezetésének kiegyensúlyozott működésére tett javaslataimat a testület fideszes többsége kivétel nélkül lesöpörte. Nem tágítottak attól, hogy az önkormányzat bizottsági struktúrája a helyi Fidesz által zsíros állásokba ültetni kívánt személyekre legyen szabva, azok kénye-kedve szerint kerüljön kialakításra. A magam részéről el kívánom törölni a busás fizetéssel járó városi tanácsnoki pozíciókat, amely törekvésem ugyancsak nem egyezik a fideszes képviselők igényeivel. Ennek megfelelően további egyeztetéseket csak a testület hétfői nyilvános ülésén vagyok hajlandó folytatni.
Zoom
Ki-ki a saját szavazóival
Ezt az egyéni érdekek mentén történő politizálást elfogadhatatlannak, a város érdekeivel ellentétesnek tartom. Ezért ehhez nem fogok asszisztálni. Amikor a város polgárai elsöprő többséggel rám szavaztak, egyúttal az uram-bátyám viszonyrendszer ellen is voksoltak. Senki ne várja tőlem tehát, hogy a korábbi kiváltságosok szűnni nem akaró pénzéhségét a legkisebb mértékben is kiszolgáljam. Szándékaim éppen ezzel ellentétesek!
Zoom
Ígéretemnek megfelelően, megkezdtem az elszámoltatást egy erre hivatott szakértői stáb aktív közreműködésével. A feltárt problémák és korábbi kétes ügyletek eredményéről folyamatosan tájékoztatni kívánom a város lakosságát, illetve az illetékes nyomozó hatóságokat is. Előre egy tisztább ózdi közéletért!
Korábban írtuk: