Újra elnöknek választotta Gyurcsány Ferencet a Demokratikus Koalíció tisztújító kongresszusa - közölte a párt sajtóirodája az MTI-vel. Gyurcsány Ferenc egyedül indult a tisztségért.
A közleményben konkrét számok ismertetése nélkül szavazati sorrend alapján felsorolják az alelnököket. Ismét Molnár Csaba lett a párt ügyvezető alelnöke, további alelnökök a holtversenyben végzett Vadai Ágnes és Niedermüller Péter, valamint Nagy-Huszein Tibor és Varju László.

Mintha egy mosóporreklám találkozott volna egy szivárvánnyal, csak sajnos néhány szín lemaradt
A jelenlévők szavaztak az elnökség összetételéről is. A testületbe Ara-Kovács Attila, Kerék-Bárczy Szabolcs, Vágó István, Debreczeni József, Avarkeszi Dezső, Kakuk György, Gy. Németh Erzsébet, Borka-Szász Tamás, Élő Norbert és Varga Zoltán került be. Az Etikai Bizottság elnöke Czinege Imre lett.
A megválasztott tisztségviselők két évre kaptak mandátumot. A kongresszuson bemutatták a párt új logóját, erről a napokban a DK egy Facebook-kampányt is indított.
A volt miniszterelnök bemutatta, hogyan kell erőltetten és hiteltelenül előadni a fiatalos lendületet. Sajnos az is látszik, hogy egy törpe kisebbség az efféle mutatványokat még mindig teli szájjal habzsolja, ha követni alig-alig tudja is:
Természetesen nem maradhatott el a törpe rendezvényén a Jobbiktól való rettegés sem. Gyurcsány Ferenc a beszéde során kitért rá, hogy szerinte a többségi társadalom 25 éve nem tud kibeszélni bizonyos társadalmi konfliktusokat, mert nincsenek hozzá szavak. Létező problémának nevezte, hogy roma csoportok egymással, vagy nem roma csoportokkal kerülnek konfliktusba. Azt kérte, hogy a demokraták találják meg azt a nyelvet, amelyen jóhiszeműen és tisztességgel tudnak beszélni erről a konfliktusról, különben 2018-ban arról fognak beszélni, hogy a "neonáci Jobbik" miért esélyes az ország vezetésére. "Merjetek szembenézni vele, vagy az ördögé lesz Magyarország. Az ördögöt ma neonácizmusnak hívják, amelynek a képviselőjét Jobbiknak nevezik Magyarországon" - jelentette ki.
Reagálás Gyurcsány Ferenc kongresszusi beszédére
A Jobbik nem hagyta reakció nélkül az "elszámoltatott" beszédét. Apáti István a párt alelnöke reagált rá délutáni közleményében, melyben rámutatott Gyurcsány Ferenc félelme jogos, 2018-tól ugyanis nemcsak a Jobbik kormányra kerülése, hanem a Fidesz által tudatosan elmulasztott elszámoltatás is fenyegeti a miniszterelnöksége idején elkövetett bűncselekmény gyanús ügyek miatt.
A neonácizás primitív mivoltát hangsúlyozva a nemzeti radikális honatya hozzáfűzte: könnyű nácizni egy zsidó családtól rekvirált medencés luxusvillából. Gyurcsányról eddig is tudtuk, hogy három dologhoz ért: a hazudozáshoz, a hazaáruláshoz és a nácizáshoz - fogalmazott.
Apáti végül kiemelte: a Jobbik nem a DK, a Fidesz és az MSZP érdekelvű, hanem olyan érdemelvű társadalompolitikával készül a kormányzásra, amely minden magyar ember életét jobbá fogja tenni, még a DK szavazókét is.
(MTI - HVG - Kuruc.info)