A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatal Belbiztonsági Nyomozóegységének bűnügyi jelzése alapján 2014. októberében nyomozást rendelt el gyermekpornográfia bűntett gyanúja miatt.
A társszerv jelzése, illetve a nyomozás során beszerzett adatok szerint megalapozott gyanú merült fel, hogy az elkövetők egy olyan weboldalt üzemeltettek, amelyen keresztül az oda regisztráló, főleg külföldiek tömegesen osztottak meg tizennyolcadik életévüket be nem töltött személyekről készült, a nemiséget súlyosan szeméremsértő nyíltsággal ábrázoló fénykép- és videofelvételeket - írja a police.hu.
Az Egyesült Államok Bevándorlási és Vámhivatala bécsi regionális képviseletével, illetve a Belbiztonsági Nyomozóegység Charlestoni Irodájával folytatott kiterjedt bűnügyi együttműködésnek köszönhetően a nyomozók 2015. április 14-én egy 43 éves Pest megyei és egy 27 éves budapesti férfit fogtak el tartózkodási helyeiken.
A gyanúsítottaknál tartott házkutatások során a nyomozók több számítástechnikai eszközt, merevlemezeket, illetve közel 40 darab egyéb adathordozót foglaltak le. A bűnjelek átvizsgálása megkezdődött. Az előzetes vizsgálatok alapján megállapítható, hogy több adathordozón is nagy mennyiségben található gyermekek szexuális kizsákmányolásával kapcsolatos tartalom.
A két férfival szemben a további eljárást - fogva tartásuk mellett - a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.
(MTI)