Orvosnak, egész pontosan urológusnak adja ki magát az a férfi, aki dorogi iskolák közelében tűnik fel, és szólít le fiúgyermekeket. Arra kéri őket, tolják le a nadrágjukat, hogy megvizsgálhassa őket.

Az egyik diák lefényképezte a pedofilt. Ez alapján a rendőrök őrizetbe is vették, de "bűncselekmény hiányában" el kellett engedniük. Noha a férfi büntetett előéletű - korábban is kiskorúakat zaklatott -, mivel nem erőszakoskodott, "csupán" kéréseket fogalmazott meg, nem tarthatták bent az egyenruhások. Még annak ellenére sem, hogy egy esetben arra biztatta a kiszemeltjét, tartson vele.
Szerencsére a fiú jó döntést hozott: visszafutott az iskolába, és szólt a tanárának. A kerékpárral közlekedő férfi leggyakrabban az Eötvös-iskola (hivatalosan: Dorogi Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola) környékén leskelődik, próbálkozik, amire több szülői is felfigyelt.
A közösségi portálokon néhány anyuka már hetekkel ezelőtt figyelmeztetett a gyermekekre leselkedő veszélyre, és az oktatási intézmény is megtette a szükséges óvintézkedéseket. A tanári ügyeletet megduplázták, a rendőrök, valamint az osztályfőnökök pedig tájékoztató órákat tartanak a nebulóknak.
(Kemma)