A városi térfigyelő kamerarendszer segítségével fogták el azokat az autótolvajokat Nyíregyházán, akik a vonaton elgyedtek szóba az áldozattal, és ott lopták el tőle a kocsikulcsot is – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.
Az áldozat, egy 66 éves férfi kedden jelentette be, hogy ellopták az autóját a nyíregyházi vasútállomás előtti parkolóból.
A rendőrök a kamerarendszer képeinek segítségével azonnal megállapították, hol van az autó, majd a belvárosban megállították, és a benne ülő 28 éves férfit és 20 éves nőt előállították.
Kiderült, a bejelentő, miután a kocsiját leállította a parkolóban, vonatra szállt, ahol a nő odament hozzá, és azt kérdezte tőle, merre megy a vonat. A férfi a nő távozása után vette észre, hogy a beszélgetésük ideje alatt ellopták a táskáját, benne a kocsikulcsával. Azonnal leszállt a vonatról, az autójához ment, de azt addigra azt már ellopták.
Az előállított gyanúsítottak közül a férfi beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy "csak kocsikázni szerettek volna az autóval". Őt a rendőrség őrizetbe vette, társa szabadlábon védekezhet a megindított büntetőeljárás során.
(MTI)