A egy nappal a lány temetése után a rendőrség nyilvánosságra hozta, hogy kit gyanúsítanak az Akácfa utcában elkövetett bűncselekménnyel: egy kínai férfit keresnek, aki a gyilkosság után valószínűleg elhagyta az országot.

Jao Kao-peng egyedi arcvonásokkal rendelkező kínai fiatalember - Ő is "nagy formátumú", kedves helsinki TASZ-fejek?
Jao Kao-penget (32) az áldozat híváslistája alapján azonosították be a rendőrök. Bár a férfi elvitte a prostituáltként dolgozó lány telefonját, a rendőrség a szolgáltatótól lekért adatok alapján mégis a nyomára bukkant annak a kuncsaftnak, aki a bűncselekmény napján utoljára járt a lánynál. A Blikk szerint Jao nem egyszeri vendég volt "Nancynél", többször beszéltek telefonon, kapcsolatuk már régebben tartott.
Több jel arra mutat, hogy a férfi már-már betege volt a fiatal lánynak. Többek között az is, hogy magával vitte Nancy egyik fotóját, és a gyilkosság módja is azt támasztja alá, hogy az indulat vezérelte. A lány édesapja, H. Ernest is megerősítette a Blikknek, hogy a kínai férfiak rajongtak lányáért, szinte bálványozták őt.
– Az sem zárható ki, hogy a gyilkos szerelmes volt áldozatába – vélekedett Bilkei Pál kriminálpszichológus. – Lehet, hogy a lány nem akart megtenni neki valamit, ez gerjesztette nagy haragra. Véleményem szerint a férfi ugyanakkor nemcsak a gyilkosságot, de a menekülési útvonalat is megtervezte.
A bulvárlap információi szerint Jao Kao-peng számos nyomot hagyott a helyszínen, így véres tenyér- és ujjnyomot is. A lap szerint a gyilkosság után elhagyta az országot, és feltehetően Kínába ment. A napokban nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene. A magyar rendőrség a kínai kollégákkal együttműködve próbál minél több információt megtudni a férfiról.
(Blikk nyomán)
Kapcsolódó: