A Veol információi szerint tömegverekedés volt vasárnap hajnalban Balatonfüreden egy felkapott szórakozóhelynél, ahol két társaság vitája fajult el tettlegességig.
A megyei lap úgy tudja, a biztonsági őrt is megütötték. A megyei rendőr-főkapitányság későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.
Amit a Veol viszont nem tud, vagy inkább nem akar tudni, azt már az egyik áldozat osztotta meg Facebook-oldalán:
Hát, sajnos én jól megjártam. Tegnap egy füredi szórakozóhelyen a semmiből a betonnak löktek fejjel. Súlyos testi sértés.
Most kaptam a hírt: afrikai orvostanhallgatók voltak a tettesek.
Zoom
A támadó vadak 35-en (!) voltak, Budapesten tanuló kameruni orvostanhallgatók. Ha ilyen a leendő értelmiségi rétegük, akkor milyen bozótlakók özönlenek be nap mint nap akadálytalanul a zöldhatáron keresztül?
(Kuruc.info)
Frissítés: Megérkezett a rendőrség szokásos semmitmondó nyilatkozata
Balatonfüred egyik szórakozóhelyéhez 2015. augusztus 9-én hajnali négy óra körüli időben verekedés miatt kértek segítséget – közölte a Veol megkeresésére Frankó Marianna megyei rendőrségi szóvivő. A rendőri erők néhány percen belül a helyszínre értek és intézkedtek a jogsértőkkel szemben. A rendelkezésre álló adatok alapján egy együtt ünneplő nagyobb társaság és a szórakozóhely néhány vendég között alakult ki szóváltás, amelyet tettlegesség követett. A verekedés következtében egy nő megsérült.
Összesen hét ember ellen indult ez idáig az ügyben rendőri eljárás, közülük ötöt előállítottak. Az ügyben a Balatonfüredi Rendőrkapitányságon csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. Az eset körülményeinek tisztázása az elrendelt büntetőeljárás feladta.
A megtámadott 26 éves fitneszmodell eredeti Fb-bejegyzése:
 
https://veol.hu/hirek/tomegverekedes-fureden-1718676 Hát, sajnos èn jòl megjàrtam. Tegnap egy füredi szòrakozòhelyen...
Posted by Csilla Kálmán on 2015. augusztus 9.
2. frissítés: Buszsofőrt is vertek, a rendőrökkel is kötekedtek a vadak
Kálmán Csilla az Origónak részletesen is beszélt az esetről.
A kötekedés már benn elkezdődött a szórakozóhelyen, ahol - az angoltanárként dolgozó fitneszmodell tudomása szerint - 35 afrikai, Budapesten tanuló orvostanhallgató születésnapot ünnepelt.

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett
"Elfoglalták a táncparkettet, lökdösődtek. A barátaim (heten voltunk, négy fiú, három lány) voltak ekkor benn, én kinn beszélgettem. Egyszer csak azt hallottuk kinn, hogy benn kiabálnak, elindultunk egy barátommal, de őt ekkor lerántották hátulról. Én azt láttam, hogy hárman már rajta vannak.
Oda akartam menni, de menet közben egy lány elkapott, és arccal a földre vágott. Ekkor az afrikai férje - most tudtam meg, hogy a férje -, ráütött ököllel a hátamra, és még egyszer ráfejeltem a betonra" - emlékezett vissza a sportolónő.
Hozzátette, támadói "normálisan voltak öltözve", fegyver nem volt náluk, üveggel próbáltak ütni. "Aztán jöttek a kidobók, másik helyről is kellett erősítést hívniuk. De a magyarul nem beszélő afrikaiak velük és az időközben megérkező rendőrökkel is kötekedtek. A biztonságiak paprika spray-vel védekeztek, szerencsére én ebből nem kaptam."
Kálmán Csilla úgy értesült, hogy az afrikaiak aznap hajnalban egy füredi pizzériában egy buszsofőrt is bántalmaztak, és azt a fiatalembert is megverték, aki segítséget akart hívni. "Összetaposták a telefonját. Itt is volt rendőri intézkedés."

A legjobban azt sajnálja, hogy veszélybe került a vb-felkészülése
A rendőri jelentés szerint hét afrikai került kórházba, hét ellen indult eljárás, és eddig öt személyt állítottak elő.
A sérültek közül csak engem kellett ellátni, hozzám azonnal mentőt hívtak, és bevittek a veszprémi kórházba - mondta a lapnak Csilla.
A fitneszmodell nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Azt sajnálja a legjobban, hogy nagyon fáj a válla, így valószínűleg nem tud edzeni felsőtestre, pedig lassan itt a versenyidőszak.