Kósa Lajos szerint várhatóan módosítani kell az Alaptörvényt, hogy a magyar jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet. Kósa Lajos legfrissebb interjújában arról is beszélt, hogy szerint nem kell akkora figyelmet fordítani a kormányközeli korrupciós vádakra, csak az ország gyarapodását kövessék az emberek.
A Fidesz alelnöke szerint a migrációs válság és az ebből is fakadó kockázatok miatt a rendőrségnél és a honvédségnél is az állomány folyamatos feltöltésére és felkészítésére lesz szükség - olvasható a Magyar Idők Kósa Lajossal készített interjújában.
A Fidesz számos törvényalkotási javaslattal fog élni a jövő évben, például a demográfiai helyzet javítása érdekében támogatni kívánják a háromgyermekes családmodellt - mondta a politikus. Kósa kulcskérdésnek nevezte az oktatás színvonalának emelését és ezáltal a versenyképesség növelését is.

A Fidesz 2010-ben azonnal megkezdte a közpénzek új zsebekbe irányítását
Kósa Lajos az ellenzék korrupciós vádjai kapcsán az interjúban azt mondta, nem az a kérdés, hogy egy kormány környezetével mi történik, hanem az, hogy az ország gyarapodik-e. Az alacsony magyar bérekre büszke Orbán párttársa szerint kétségtelen, hogy az ország összes gazdasági mutatója javul, az előző kormányok idején viszont az volt a feltűnő, hogy amíg az ország elszegényedett, addig a szocialisták meggazdagodtak. (Ezzel szemben nekünk az is feltűnt, hogy például az EU-tagállamok jóléti rangsorában a sereghajtásért küzdünk. Szívesen látnánk egy a tagállamok politikai elitjét és haverjaikat mérő rangsort, ott valószínűleg jobban állnánk - a szerk.)
A Fidesz vasárnap tartandó tisztújító kongresszusa kapcsán úgy nyilatkozott, a miniszterelnök úgy döntött, hogy kormánytagok ne legyenek az elnökségben, hiszen a kormány operatív ügyekkel foglalkozik, az elnökség pedig politikai-stratégiai kérdésekkel. Az alelnökjelöltek közül Németh Szilárd szerinte leginkább a budapesti Fidesz szervezésében tud közreműködni, ő Csepelen, az egyik legnehezebb kerületben tudott polgármesterként komoly eredményeket elérni, Gulyás Gergely az új generáció tagjaként a törvényalkotási koncepcionális munkában teljesített kiválóan. "Pelczné Gáll Ildikó és Kubatov Gábor régi motorosok, míg Kövér László választmányi elnökként, én frakcióvezetőként automatikusan elnökségi tagok vagyunk" - tette hozzá.
Kósa Lajos beszélt a Fideszen belüli nézetkülönbségekről is, amelyek szerinte természetesek minden nagy pártban. Példaként említette az egyházi törvény és a sportesemények megrendezésének új szabályozását, de - mint mondta - vannak viták a párt szervezeti felállásáról is. A politikai ellenfelekről szólva úgy vélekedett, hogy a Jobbik még nem tudott kilépni abból a csapdából, amit a centrumpárttá válás kísérlete közben a radikális szavazók jelentős részének elvesztése jelent. A baloldalon szerinte jelen pillanatban a Demokratikus Koalíció tűnik a legerősebbnek, mert sokszor "meghökkentő, radikális nézeteivel" képes egy aktív, harcos kisebbség megszólítására. Szerinte az MSZP viszont "teljesen fantáziátlanul, se hús, se hal állásponton maradt" a migráció kérdéskörében.
(MTI nyomán)