Vádat emeltek a libanoni férfi ellen, aki 1996-ban megölt egy hétéves kisfiút és az édesanyját Újpesten. Utána eladta a házukból ellopott értékeket, és meglépett Magyarországról. Tavaly februárban hozták vissza, azóta előzetesben van.
A férfi 1996 februárjában érkezett Magyarországra, akkor 22 éves volt. Egy szír család befogadta az újpesti házába, és megállapodtak vele, hogy szállásért, ellátásért és némi fizetségért a családfő ötödik kerületi üzletében dolgozik. Egy hét elteltével azonban az apa elküldte a házukból.
A "fiatalember" minél előbb el akarta hagyni az országot, ehhez pénzre volt szüksége, és elhatározta, hogy szerez a szállást adó családtól, ha kell, erőszakkal is.
1996. április 15-én késő este a család újpesti házához ment, az egyik ablakot befeszítette, és azon keresztül bejutott a házba. Ezután az egyik helyiségből magához vett egy kést, és azzal a nappaliban lévő anyára és hétéves kisfiára támadt. Mindkettőjükkel brutálisan végzett.
Ezután kifosztotta a lakást és elmenekült. Másnap az ellopott értékeket eladta, az azokért kapott pénzből pedig még aznap elhagyta az országot.
A magyar hatóságok elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Végül a svájci hatóságok 2014 októberében fogták el, majd 2015 februárjában adták át a magyar hatóságoknak, azóta előzetes letartóztatásban van.
A Fővárosi Főügyészség a külföldi férfit emberölés többszörösen minősített bűntettével vádolja, és vele szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban – közölték szerdán.
(HVG nyomán)