Kedden éjszaka, 23 óra 15 perc körüli időben egy szegedi szórakozóhely előtt két férfi eddig tisztázatlan okból összeverekedett. A vita során egyikőjük késsel megszúrta a másikat, aki a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. A Délmagyar úgy tudja, hogy a késelés a Victor Hugo utcában, a Cairo Cafe-nál történt, itt többnyire külföldi diákok szoktak szórakozni. A lap információja szerint két nigériai "hallgató" került szóváltásba, az egyikük késelte meg a másikat. A rendőrök nagy erőkkel érkeztek ki a helyszínre. A közeli kukát is feltúrták, vélhetően a kést keresték.
Zoom
A rendőrök perceken belül elfogták a támadót. A helyszínelést hajnal 5 óra körül fejezték be. Az eset körülményeit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.
 
Zoom
Tavaly októberben a Szegedi Tudományegyetemre látogatott Muhammadu Sani Yunusa nigériai nagykövet, ahol találkozott az egyetemen tanuló nigériai hallgatókkal. Arra hívta föl a diákok figyelmét, hogy legyenek törvénytisztelők, mindannyian Nigéria nagykövetei, viselkedjenek ennek megfelelően.
Zoom
Ebben a tanévben 124 nigériai hallgató tanul az intézményben. A legnépszerűbbek az egészségügyi karok, de a gazdaságtudományi és a bölcsészkaron is vannak az afrikai országból érkezett hallgatók.
Zoom
Korábban írtuk: Késelés volt egy szegedi szórakozóhely előtt
2016. április 5-én 23 óra 15 perc körüli időben egy szegedi szórakozóhely előtt két férfi eddig tisztázatlan okból összeverekedett.
A vita során egyikőjük késsel megszúrta a másikat, aki a bántalmazás következtében az elsődleges orvosi vélemény alapján súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.
A rendőrök perceken belül elfogták a támadót, az eset körülményeit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja.
(Police.hu)