A Magyar Önvédelmi Mozgalom nekrológja:
A Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai megrendülve értesültek az egykori 56-os Szabadságharcos Porubszky István bajtársunk halálhíréről.
Magyar nemzeti tábor által Potyka bácsiként ismert és szeretett egykori forradalmár az 56-os szabadságharcban a kispesti felkelők parancsnoka volt.

Első fegyveres akciója alkalmával társaival elvágta a szovjet hírszerzés Soroksári úti kommunikációs vonalát. Majd nagy küzdelem árán kiszorították a szovjeteket a kispesti gránitgyárból. Többször keveredtek harcba a Kispesten keresztül a városközpont felé igyekvő szovjet erőkkel, köztük páncélosokkal.
A további harcok során fej- és combsérülést szenvedve is hősiesen küzdött tovább bajtársaival a többszörös túlerővel rendelkező szovjet haderő ellen. A szabadságharc leverését követően emigrált.
Magyarországra az úgynevezett rendszerváltást követően tért vissza, folytatva korábbi hazafias szerepvállalását, és hamarosan az egykori skinheadmozgalom támogatója lett, majd a Magyar Gárda megalakulását követően csatlakozott a szervezethez.
Ezúton fejezzük ki részvétünket az általunk nagyra becsült és tisztelt Potyka bácsi hozzátartozóinak és közeli barátainak!
A hazája iránti harcos és önfeláldozó szeretete örök példaként lebeg mozgalmunk tagjai előtt!