Hatmilliónál is több áldozata volt már pusztán hazánkban az abortuszoknak, ezért életpárti szemlélet kialakítását célzó ismeretterjesztésre javasoljuk átcsoportosítani az Élet Menete Alapítványnak szánt 70 millió forintos kormányzati támogatás felét - ez csak egy költségvetési módosító javaslatunk a több mint 600-ból (az összes többi párt együtt is csak kb. 200-at nyújtott be) - írja Facebook-bejegyzésében Novák Előd, a Jobbik alelnöke, alább olvasható a folytatás.
Zoom
Résztvevők az Élősködők Menetén
Az Alaptörvény II. cikkében foglaltakkal szemben (amely szerint az emberi méltóság sérthetetlen, minden embernek joga van az élethez és az emberi méltósághoz, a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg) sajnálatos módon még mindig túl sokan döntenek úgy, hogy nem hozzák világra a gyermeküket. Sok esetben a környezet, a szülők reakciójától való félelem áll az abortusz melletti döntés hátterében, és amennyiben a környezet támogatná, úgy a kismama az életet választaná.
Sneider Tamással azért nyújtottuk be ezt a módosító javaslatot, mert azt gondoljuk, hogy talán az Élet Menete Alapítvány is nagy megértéssel veszi tudomásul, amennyiben az Országgyűlés a kormányzat által eredetileg szándékozott támogatási összeg (70 millió forint) felét átcsoportosítva, életpárti, életszemléletű és életközpontú gondolkodás kialakítására fordítaná, bemutatva azt a magyar lakosságnak, hogy az abortusz hazai legalizálásától kezdve hogyan alakult a magzati élethez való hozzáállása a társadalomnak. Ehhez kiemelt közérdek is fűződik, hiszen ennek hatására talán többen döntenének úgy, hogy világra hozzák gyermeküket. Az Országgyűlés Népesedéspolitikai Albizottságának elnökeként kötelességemnek érzem, hogy erre ezzel a módosító javaslattal is rávilágítsak, illetve az Országgyűlésben is elmondtam ezt, miután méltattam, hogy a kormány több javaslatunkat sok évi leszavazás után "magáévá tette". Mondjuk van egy olyan érzésem, hogy ezt nem fogja...