Lopott vagy fedezetlen bankkártyákkal rendezte szállodai számláit az a külföldi férfi, aki közel félmillió forintnyi kárt okozott több fővárosi szállodának - számol be a police.hu.
Nyomozást folytat egy 31 éves hondurasi állampolgár ellen csalás vétség miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága. A férfi márciustól négy alkalommal szállt meg különböző budapesti hotelekben, ahol egy online foglalási rendszer segítségével fedezetlen vagy lopott bankkártyákkal rendezte a számláját.
A rendőrök megállapították, hogy a külföldi férfi május 20-ától hat napra ismét szállást foglalt.
A terézvárosi nyomozók aznap 20 órakor megjelentek a Budapest I., Krisztina körúti hotelben, ahol a házkutatás, valamint a férfi ruházatátvizsgálása során több, a nevére kiállított bankkártyát, az online fizetéshez szükséges kártyaleolvasót, okiratokat és mobiltelefont találtak és foglaltak le.
A férfit előállították a VI. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, amelyet az illetékes bíróság elrendelt.
(Híradó)