Vasárnap dönthet a bíróság annak a recski férfinek az előzetes letartóztatásáról, aki csütörtök hajnalban agyonverte két hónapos kisfiát. Az "apa" először tagadta tettét, ám az orvosszakértői vizsgálat után beismerő vallomást tett. Mint kiderült, a családnak van egy négyéves kislánya is, akit szintén folyamatosan vertek, ezért két évvel ezelőtt el is vették tőlük.
Megsérült, nehezen veszi levegőt és hörög – ezekkel a panaszokkal vitte csütörtökön hajnalban két hónapos kisfiát a recski orvosi rendelőbe a 19 éves nő és a 21 éves férfi. A babát azonban már hiába próbálták újraéleszteni.
A szülők először azt hazudták, hogy kutya borította fel a babakocsit, a gyerek kiesett és így sérült meg. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy a csecsemőt agyonverték.
A szülőket pénteken őrizetbe vették, azóta beismerő vallomást tettek, a Heves Megyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.
Időközben kiderült, hogy a fiatal párnak van egy négyéves kislánya is, akit már elvettek tőlük, mert rendszeresen verték. Emiatt is eljárás indult ellenük.
Ha ez az ügy időközben lezárult volna és megállapították volna a szülői felelősséget, akkor ez az alig több mint két hónapos csecsemő már nem kerülhetett volna ebbe a családba – hívta fel a figyelmet az M1 Híradójában Nagy Sándor, Recsk jobbikos polgármestere.
Az M1 információi szerint az "apa" előzetes letartóztatásáról vasárnap dönt a bíróság, az "anya" szabadlábon védekezhet.
(Híradó nyomán)