Már korábban kiderült, hogy Habony Árpádot és körét baráti szálak fűzik a letelepedési kötvényeket árusító egyik offshore cég, a VolDan Investments tényleges tulajdonosához, Shabtai Michaelihez és Michael Gagelhez. Mindezt a Côte d’Azur egyik legdrágább szállodájában készült fotó bizonyítja.
Ma kiderült, hogy egy újabb, a magyar emberek számára elérhetetlen luxusszolgáltatás köti össze Orbán rejtélyes főtanácsadóját a letelepedési kötvények busás hasznot hozó üzletével. Habony Árpád a Kajmán-szigetekre bejegyzett, ugyancsak letelepedési kötvényeket árusító offshore cég, a Hungary State Special Dept Fund egyik tulajdonosa, Jonathan Chan révén vehetett részt egy mindössze háromnegyed órás, csaknem egymillió forintba kerülő helikopteres kiránduláson.
Orbán Viktor és a kormánypárt több prominense is tagadta, hogy bármiféle szerződéses kapcsolatban állnának Habony Árpáddal. Azonban a fenti esetek is rávilágítanak arra, hogy Orbán Viktor főtanácsadója valójában közeli kapcsolatban áll a több százmilliárd forintos letelepedésikötvény-üzlet vezetőivel.
A Jobbik továbbra is választ vár arra, hogy a magyar államkassza helyett miért offshore cégek húznak hasznot a letelepedési kötvényekből. Arra is választ várunk, ezekkel az offshore cégekkel Orbán főtanácsadója milyen hivatalos vagy nem hivatalos kapcsolatban áll. A letelepedési kötvények üzletéből fedezi-e ibizai luxuspartijainak, hongkongi luxusutazásainak és fényűző életvitelének egyéb kiadásait? És „a Viktor ezt engedi”? - teszi fel a kérdést Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője.