A legjobban kereső magyar fogvatartott lett Süveges Péter, vagy, ahogy sokan ismerik: a tescós rabló.
Zoom
A rablás és egyéb bűncselekmények miatt előzetesben lévő Süveges a Fővárosi Törvényszék tegnapi ítélete alapján majd’ 4 millió forintot kasszírozott az államtól. Ezzel negyedszer kerekedett felül és nyert pert.
Az ítélethirdetés indokolásában a bíró tételesen felsorolta a mulasztások listaárát: így például a rossz körülmények közötti sétákért félmillió forint, a silány étkeztetés miatt egymillió, a hajvágással kapcsolatos panasza okán tízezer forint üti a markát.
Süveges elégedett volt az ítélettel, de, mint elmondta, folytatja "igazságáért és szabadságáért folytatott küzdelmét".
– A parancsnok utasítására minden este 20 percenként felkapcsolták zárkámban a villanyt, lehetetlen volt egy szemhunyást is aludnom. Arról már nem is beszélek, hogy jéghideg vízben kellett zuhanyoznom – panaszolta a tescós rabló.
Süveges és társai ellen rendkívül súlyos vádakat sorakoztatott fel az ügyészség korábban, gyilkosság egy pénzváltó házaspár ellen, kézigránát-robbantás egy pénzszállító autó kirablása közben, mind-mind a vádiratban szerepeltek. Őt azonban ezekkel kapcsolatban nem vonták felelősségre a bíróságon, ismét első fokon folytatódtak a büntetőügyek tár­gyalásai - írja a Blikk.