A Jobbik alelnöke szerint a tervezettnél magasabb szociális adóbevételek lehetővé teszik, hogy a férfiak is nyugdíjba mehessenek 40 év munkaviszony után, ezért ezt a lehetőséget biztosítani kell.
Sneider Tamás szerdai budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt: azzal, hogy beindultak a természetes gazdasági folyamatok és – elsősorban a versenyszférában – reálértékben is jelentősebb béremelés következett be, megnőtt a befolyt adók mértéke is.
A szociális hozzájárulási adót 2014-ben 2131 milliárd forintra, idén pedig 2603 milliárd forintra tervezték, azaz 470 milliárd forinttal nőtt ez az adónem – tette hozzá, kiemelve: ennek töredékéből meg lehetne valósítani a férfiak 40 programot. Az adót – miután korábban nyugdíjjárulék volt – kizárólag a nyugdíjas, illetve az azt közelítő emberekre kellene fordítani – jelentette ki az ellenzéki politikus.
Azt is szorgalmazta, hogy javaslatukat a szakszervezetek is tűzzék zászlajukra.
Sneider Tamást kérdezték arról, hogy a párizsi merényletek egyik operatív lebonyolítója, Salah Abdeslam háromszor is járt Magyarországon a terrorcselekményeket megelőző időszakban. Azt felelte: az illető még a határzár előtt jutott be az országba, s ha javaslatukra korábban felállt volna a határőrizet, nagy valószínűséggel fennakadt volna az ellenőrzésen.
(MTI)