Bezár!
2019. november 15., péntek, Albert, Lipót, Hajnalka napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:40 Szükségállapotot hirdetett az olasz kormány Velencében22:28 Marad az enyhe idő22:01 15 éves ázsiai lövöldözött egy kaliforniai iskolában, halott is van21:44 Csúcson a "német" judeokrácia: egyetlen szó miatt zárták ki az AfD-s parlamenti bizottsági elnököt21:36 Most éppen a lengyel törvényalkotásba pofázik bele az EP21:11 Bolívia "átmeneti elnöke" elismerte Venezuela "ideiglenes elnökét"20:45 Tizenhárom év fegyházra ítéltek egy erőszaktevő szörnyeteget20:03 "Elképesztő szuperfegyverek készülnek a titokban megvásárolt magyar fegyvergyárban"19:48 Afgán, marokkói és tunéziai embercsempészt ítéltek el Zalaegerszegen19:22 Katonai kutyák tépték szét az osztrák hadsereg egyik altisztjét19:00 Újabb bátorítás az ellenőrökre támadóknak: a késsel fenyegetés is csak felfüggesztettet ér18:36 Pályák, bérlemények, hely- és időpontfoglalások kezelése gyorsan, egyszerűen, online (x)18:22 Moszkva is elismerte bolíviai elnöknek az önjelölt szenátort18:02 A Harcos őszi kínálata (x)17:54 Ritkán látott képek egy szovjet atombunkerből
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

Kósáék nem akarnak új alaptörvény-módosító szavazást a letelepedési kötvények állítólagos kivezetése után

Reklám

Nem valószínű új szavazás az alaptörvény módosításáról, akkor sem, ha felgyorsulna a letelepedési kötvények kivezetése, és a Jobbik is támogatná az alkotmányos változtatásokat. A törvényhozás "ugyanis nem így működik, nagy különbség van a Mókus őrs és a parlament között" – mondta a Fidesz frakcióvezetője.
Zoom
Nem lepődött meg az alaptörvényről tartott keddi szavazás eredményén, mert az ellenzék korábban bejelentette, hogy nem támogatja annak módosítását, dacára a kampányban tett ígéreteiknek – közölte Kósa Lajos. A politikus szerint Molnár Gyula, az MSZP elnöke is azt állította, hogy a népszavazást nem támogatják, de a kvóta elleni törvényt megszavazzák a parlamentben, a Jobbik elnökének pedig kifejezetten az volt az álláspontja, hogy kvótanépszavazás helyett az alaptörvényt kell módosítani, és aki ezt nem szavazza meg, az hazaáruló. A Fidesz frakcióvezetője szerint ezek után a józan ész szabályai szerint a Jobbik kompletten hazaárulókból áll, vagy hazaárulást követtek el. „Mármint Vona Gábor minősítése szerint” – tette hozzá.
Kósa Lajos szerint a szavazás után nincs "pontos forgatókönyvek nincsenek, de a küzdelmet folytatják". Megjegyezte, hogy Magyarország védelmében "csak a KDNP-re és a Fideszre lehet számítani, az ellenzékre nem. Ez az ellenzék teljes mértékben felelőtlen, a haza nem számít nekik semmit, kizárólag a rövid távú pártpolitikai szempontjaik a fontosak számukra" – fogalmazott.
Kósa Lajos arról is beszélt, megkérték az igazságügyi minisztert, elemezze az alkotmányos szabályozásból jelenleg fakadó helyzetet, valamint az Alkotmánybíróság előtt lévő ombudsmani beadvány ügyében is döntésre várnak. Arra is készülnek, hogy az Európai Tanács ülésén december 15-én és 16-án folytatják a harcot a kvóta ellen.
Kósa Lajos szerint új szavazás nem tud „előkerülni”, ha felgyorsulna a letelepedési kötvények kivezetése, és a Jobbik is támogatná a módosítást, mert "a törvényhozás nem így működik". Ez a forgatókönyv nem valószínű, nagy különbség van ugyanis a Mókus őrs és a parlament között, ezt még Vona Gábor nem vette észre, de egyszer erre is rájön – fogalmazott.
A Jobbikról azt is mondta, az ellenzéki párt összekeveri a szezont a fazonnal, a kvótaprobléma a migrációval kapcsolatos, az állampapír-vásárlás pedig az állam külső finanszírozásával, a kettőnek semmi köze egymáshoz. Az, aki öt évre letelepedési kötvényt vásárol, olyan mint az albérlő, ellentétben azzal, aki átmászik a kerítésen. A Jobbik nem tudja megkülönböztetni a betörőt az albérlőtől. Egyszer majd belejönnek, a politika bonyolult, most valahol az óvoda szintjén vannak – mondta a Jobbikról Kósa Lajos.
A kötvények eltörlése esetén a Jobbik 24 órán belül megszavazná
A Fidesz és Orbán Viktor az elmúlt hat évben elszokott a demokráciától - mondta szerdán, Dunaújvárosban a Jobbik elnöke a hetedik alkotmánymódosítás keddi parlamenti elutasítására reagálva.
Vona Gábor szavai szerint a demokrácia arról szól, hogy amikor egy-egy törvénymódosítás elfogadásához több párt együttes szavazatára van szükség, akkor az álláspontokat közelítik, majd konszenzusra jutva szavaznak. Most is ez történt, a Jobbik szavazataival átment volna az alaptörvény-módosítás – folytatta -, ehhez csak a letelepedésikötvény-biznisz megszüntetését kérték a kormánytól, ám ez nem történt meg.
Az az egyetlen oka a konszenzus elmaradásának, hogy Orbán Viktor hozzászokott, minden úgy van, ahogy ő elgondolja – jelentette ki.
Vona Gábor megismételte: ha a kormány eltörli a letelepedési kötvényeket, a Jobbik képes és hajlandó huszonnégy órán belül megszavazni az alaptörvény módosítását.
Az elnök bejelentette, hogy péntekre ötpárti egyeztetést hívtak össze, mert tisztázni szeretnék a kérdést a többi parlamenti frakcióval. Azt mondta, nemzetbiztonsági és gazdasági szempontból is komoly aggályok vannak a letelepedési kötvényekkel kapcsolatban, ráadásul “az elmúlt huszonhat év egyik legsúlyosabb nemzetbiztonsági botrányának számító Pharaon-ügy” kivizsgálását és lezárását is szeretnék elérni.
Vona Gábor kijelentette, hogy 2014 után 2018-ban is a Jobbiknak lesz a legjobb választási programja, mert politikusaik találkoznak a legtöbbet az emberekkel. Dunaújvárosi látogatása céljának nevezte, hogy megismerkedjen a helyiek problémáival, reményeivel, lehetőségeivel. Ma már kevés lakossági fórumokat tartani, a spontán találkozások sokkal inkább hozzájárulnak a Jobbik programjának kialakulásához – mondta.
Pintér Tamás, a térség jobbikos országgyűlési képviselője közölte, hogy szerdán a pártelnökkel ellátogatnak a papírgyárba, megtekintik a múzeum várostörténeti kiállítását, majd az egyházak helyi vezetőivel kerekasztal-beszélgetést tartanak, végül a nyugdíjasotthonban köszöntik az ott élőket.
(MTI - Híradó nyomán)
Kapcsolódó:
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready