A radikális szervezetek elleni nyomozás szabályozási feladatokat vonhat maga után - mondta az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának fideszes elnöke pénteken az M1 aktuális csatornán.
Kósa Lajos jelezte: Pintér Sándor belügyminiszter arról tájékoztatatta az országgyűlési bizottságot, márciusban jut el a nyomozás addig, hogy szabályozási következtetéseket lehessen levonni belőle. Meg kell vizsgálni például annak a lehetőségét, hogy megfelelően büntetik-e azt, aki kiskorúakat emberek meggyilkolására oktat, nevel vagy kiképez, ebben az ügyben ugyanis voltak ilyen gyerektáborok – közölte Kósa meglehetősen alkoholgőz-gyanús állapotban reggel a köztévében.
A Magyar Nemzeti Arcvonallal kapcsolatos nyomozásról úgy fogalmazott: “ezek nem azok a szalonnácik, mint a kilencvenes évek közepén Potyka bácsi, Bácsfi Diána, hogy ott hőbörögtek a Parlament előtt, de igazából nem volt arra utaló jel – túl azon, hogy elfogadhatatlan eszméket terjesztettek -, hogy erőszakra hajlamosak lennének”.

Potyka bácsi, a "hőbörgő szalonnáci" egy festménye mellett
A mostani ügyben több tucat fegyvert foglaltak le, ami önmagában bűncselekményt jelent, és a gyanú szerint a csoport olyan eszméket terjesztett, amelyek az államrend, a demokrácia erőszakos megdöntésére irányulnak.
(Híradó nyomán)
Korábban írtuk: