Budapest Rendőr-főkapitányságának V. kerületi Rendőrkapitánysága a közelmúltban megállapította, hogy kereskedelmi célzattal, üzleti haszonszerzés végett szabadon árusíthatóak a horogkeresztet, a nyilaskeresztet és SS-jelvényt ábrázoló kalapok és kitűzők.
Zoom
Részlet a rendőrségi indoklásból
Miután hierarchikusan felépített szervezetről van szó, így minden bizonnyal Pintér Sándor belügyminiszter személyes utasítására döntöttek úgy a hazai hatóságok, hogy elvetik a Btk. 335. §-ban önkényuralmi jelkép használataként eddig - meglehetősen helytelenül - szabályozott passzusát.
A derék kereskedőknek fontos tudnivaló, hogy hatóság és/vagy vásárló kérdésére minden esetben az alábbiak szerint kell nyilatkozni:
- Nem azonosulok ezen szimbólumok által képviselt ideológiákkal.
Ezt követően kacsinthatunk egyet a kedves érdeklődőnek.
Az V. kerületi Rendőrkapitányság vonatkozó határozata alább olvasható.
A határozat pedig nem más, mint egy feljelentés elutasítása. A feljelentést Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke tette volna, megelégelve a kettős mércét, amivel a kommunizmus bűneit próbálják a mai napig relativizálni hazánkban, annak ellenére, hogy a "szájzártörvény" ezen esetekre is érvényes lenne. Persze tudjuk, hogy a Btk. 333-mal elítélni csak a holovallás csodás dogmáit megérdőjelező magyarokat szabad, a Btk. 335 (önkényuralmi jelképek használata) pedig a komcsikra nem vonatkozik. Ennek a káros szemléletnek az  egyik folyománya, hogy büntetlenül áraszthatják el a népirtó zsidó-kommunista diktatúra jelképei akár a legforgalmasabb fővárosi utcákat is.
Zoom
Vörös csillagos budapesti szuvenírek, ráadásul a belvárosi Szent Mihály-templom előtt (sajnos nem csak illusztráció)
Íme, a teljes rendőrségi határozat:
(Rákattintva nagyítható)

(Kuruc.info)