Nem kellett elszámolnia az MSZP vezetése felé szocionista Kunhalmi Ágnes országgyűlési képviselőnőnek azért, mert nevetőrohamot kapott a saját sajtótájékoztatóján még decemberben. A politikus úgy fogalmazott, a nevetés az csak egy nevetés.
„Egyébként nem kellett indokolni. Na? Valakinek még egy jó nevetős kérdés? Vagy egy jó poén?” – tette fel a kérdést Kunhalmi Ágnes szocialista politikus, amikor decemberi sajtótájékoztatója került szóba.

Az ellenzéki parlamenti képviselő azt mondta, nem kellett elszámolnia a pártvezetés felé, mert nevetőrohamot kapott a saját sajtótájékoztatóján. Kunhalmi Ágnes azóta, hogy december végén a képviselői irodaházban alig tudta elkezdeni a beszédet, most először állt hivatalosan a kamerák elé.
Kunhalmi Ágnesnek tavaly év végén több mint egy perc kellett ahhoz, hogy összeszedje magát, és rátérjen arra, amiért összehívta a sajtó képviselőit.
Az MSZP-s politikus maga is bevallotta, hogy „nincs a helyzet magaslatán”, és meg is indokolta azt, hogy miért van jó kedve. „Tegnap volt az előszilveszteri buli, és még annak a hatását érzem most is egyébként” – mondta.
A sajtótájékoztatón végül ő maga ajánlotta fel az újságíróknak, hogy kérdezhetnek tőle: a Híradó akkor is a Jobbik és a baloldal esetleges választási együttműködését kívánta sugalmazni, ezért kérdeztek a témában. Kunhalmi Ágnes később kérdésüket görcsös igyekezetnek nevezte és azt hazudta, emiatt a kérdés miatt nem bírta ki nevetés nélkül.
A párt elnöke szerint viszont egy nagyon fontos újságírói kérdésre képtelen volt megfelelő választ adni Kunhalmi Ágnes. Molnár Gyula az eset után azt mondta: a politikusnak nem lett volna szabad kiállnia a nyilvánosság elé.
Kunhalmi Ágnestől csütörtöki sajtótájékoztatóján az M1 Híradója megkérdezte, ennek fényében ő hogyan értékeli decemberi szereplését. „A nevetés az csak egy nevetés, köszönöm, többet nem szeretnék erről beszélni” – szólt a válasz.
(Híradó nyomán)
Kapcsolódó: