Nagy Andor, Magyarország Tel-Avivban akkreditált nagykövete a minap Jeruzsálemben járt, ahol izraeli vendéglátóinak a többi között azt mondta, hogy a magyar kormány meg-megújuló küzdelmet vív a hazánkban egyre fokozódó és elharapódzó antiszemitizmus jelensége ellen. A magyar nagykövet egy neves jeruzsálemi rabbi meghívására érkezett a három világvallás hívői számára szentnek számító városba, s látogatása folyamán Nír Bárákát főpolgármesterrel is találkozott – írja az ’Árúc 7 héber nyelvű hírportál.
Zoom
Nagy Andor nagykövet, Nír Bárákát főpolgármester és Mose Schlesinger rabbi Jeruzsálemben
Nagy Andor, hazánk Tel-Avivban akkreditált nagykövete és a külképviselet más munkatársai az elmúlt napokban Mose Schlesinger rabbi meghívására és vendégeként Jeruzsálemben jártak. A nagykövet és kísérete körutat tett Jeruzsálemben és a város környékén. Ellátogattak a Jaffai úton levő városházára is, ahol Nír Bárákát főpolgármester köszönetet mondott a magyar nagykövetnek a Magyarország és Izrael közti baráti és szoros kapcsolatért. A külképviselet munkatársai felkeresték a Sá’áréj Cedek (Igazság kapui) nevű nyugat-jeruzsálemi kórházat is, ahol egyes osztályok vezetői fogadták őket.
Minket azonban leginkább az érdekel, amit Nagy Andor nagykövetünk mondott Jeruzsálemben. Szó szerint idézzük az ’Árúc 7 héber nyelvű hírportált: „A nagykövet beszélt a Magyarországon eltemetett cáddikok (hásszid csodarabbik – H. J.) sírjairól való személyes gondoskodásáról és azon tapasztalatokról, amelyeket állama (értsd: Magyarország – H. J.) szerzett az államban (értsd: Magyarországon – H. J.) egyre fokozódó és elharapódzó antiszemitizmus jelensége elleni küzdelemben.”
Kíváncsian várjuk: megkérdezi-e a Bem József téri Külgazdasági- és Külügyminisztérium Nagy Andor tel-avivi nagykövettől, hogy mi jogon és kinek a megbízásából terjeszti hazánk rossz hírét külhonban, vagy, ha az ’Árúc 7 beszámolójában leírtak nem felelnek meg a valóságnak, akkor Magyarország izraeli nagykövetsége kér-e helyreigazítást az említett hírportál szerkesztőségétől?
Hering J. – Kuruc.info