Bezár!
2020. július 14., kedd, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:47 Zárt térben továbbra is maszkot kell viselni Olaszországban19:18 Úzvölgyi temetőügy: jogerős ítélet kötelezi Bákó megye prefektusát a temetőre vonatkozó iratok kiadására18:39 Közúti "négerérzékenyítés" - a velünk élő fasizmus18:13 Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését18:03 Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere17:56 Emberölés miatt emeltek vádat három "fiatal" ellen Borsodban17:50 Friss jobbikos képviselő akaszthatta meg egy pillanatra a Jákob-párt kóseresedési folyamatát17:20 Új érméket bocsátott ki az MNB a vészhelyzetben helytállók tiszteletére16:57 Szeptemberben szervezik meg a 8. Vásárhelyi Forgatagot - talán15:57 Újra ölt egy feltételesen szabadon engedett gyilkos15:44 Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken15:22 Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés15:00 Mi Hazánk: a cigányok már rég megvalósították Gyurcsányék ingyen vízre és áramra vonatkozó ötletét14:48 Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében14:21 Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Bajnai szavára most már tényleg muszáj lesz visszavonni a CEU-törvényt

Reklám

Volt kormányfők és miniszterek, professzorok és más vezetők sürgették kiállásra az Európai Bizottságot és az európai uniós tagországokat a magyar felsőoktatási törvény módosítása ellen, amely sokak szerint bezárással fenyegeti a budapesti Közép-európai Egyetemet (CEU).
Csaknem ötvenen írták alá a Külkapcsolatok Európai Tanácsa (ECFR) nevű elemzőközpont honlapjára feltöltött nyílt levelet, köztük Alexander Stubb volt finn, Bajnai Gordon volt magyar és Marek Belka volt lengyel miniszterelnök, Javier Solana, az unió egykori külügyi főképviselője, Jaap De Hoop Scheffer korábbi NATO-főtitkár, Emma Bonino volt olasz és Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter, illetve Pascal Lamy, a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) egykori főtitkára.
Az aláírók határozott kiállásra sürgették az uniós vezetőket és intézményeket, valamint arra szólították fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy "tartsa magát az Európai Unió alapértékeihez, és vonja vissza azokat a törvényeket, amelyek ezeknek nem felelnek meg".
Mint írták, az uniós külügyminiszterek korábban jól tették, hogy élesen bírálták az akadémikusok és a diákok törökországi fenyegetését, illetve a szentpétervári Európai Egyetem bezáratására irányuló orosz kísérleteket. “Eddig azonban némák maradtak a független hangok elnyomására irányuló legutóbbi magyar kísérlet kapcsán, ami felveti a képmutatás és a kettős mérce vádját” – hangsúlyozták.
“Úgy véljük, hogy az Európai Uniónak a határain kívül és azokon belül is demonstrálnia kellene az elkötelezettségét a liberális értékek mellett” – szögezték le.
A levélben a CEU-t “az egyik legmagasabb presztízsű akadémiai intézménynek” nevezték Európában, és úgy vélekedtek, hogy a magyar törvénymódosítás “teljesíthetetlen feltételeket” támaszt, és kifejezetten a Közép-európai Egyetem ellen irányul.
(MTI)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready