Testvérvárosi megállapodási szerződést kötött Sepsiszentgyörgy a magyarországi Szentes városával. A szerződés aláírására a Szent György Napok alatt került sor, és ez alkalommal bemutatásra került egy kisfilm a Csongrád megyei településről.
Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, egy alulról jövő kezdeményezést hivatalosítottak, a két település különböző intézményei között szoros kapcsolat alakult ki az elmúlt években.
Mi ma semmi mást nem teszünk, mint hivatalosítjuk azt, ami már működik a két város között – mondta a városvezető. Sepsiszentgyörgy polgármestere megjegyezte, egy kis irigység fogta el akkor, amikor láthatta, hogy Szentesen az önkormányzat épületén ott loboghat a város zászlaja, hiszen itt ez sem ilyen egyértelmű és egyszerű.
„Sokszor gondolkozom azon, hogy nézne ki ma Sepsiszentgyörgy, ha a történelem másként alakul, és az elmúlt 99 esztendő nem hozta volna a városunkat olyan helyzetbe, hogy igen-igen sok időt és energiát fordítunk arra, amire nem kellene” – tette hozzá Antal.
Sepsiszentgyörgynek és a hozzá tartozó két falunak összesen 16 testvértelepülése van nyolc országból.
(Székelyhon)