Pályáztatás nélkül adta el a város főterét birtokló cég harmadát Tatabánya önkormányzata, a vállalkozás egy kétmilliárdos építési projekttel együtt a felcsúti polgármester érdekeltségébe került – írja csütörtökön megjelent számában a HVG. Egy modern bevásárlóközpont áll majd a téren.
Zoom
A lap szerint Mészáros Lőrincnek, gyakorlatilag nulla kockázattal, mindössze 88 millió forintot kellett adnia azért, hogy a résztulajdonosa lehessen a majdani üvegpalotának. Az önkormányzat egyébként 2014 óta készült erre a beruházásra, és bár kezdettől fogva tudatosította, hogy vállalkozói tőkét akar bevonni az építkezésbe, Mészáros neve ezidáig nem hangzott el a város nyilvános kommunikációjában.
A felcsúti polgármester egyik cége, a TBP Ingatlanhasznosító Zrt. egyszer csak bevásárolta magát az önkormányzat projektcégébe, a T-Ingatlanfejlesztő 2016 Kft.-be. A TBP 88 millió forintos tőkeemeléssel 37 százalékos üzletrészhez jutott, és ez az arány tovább növekedhet, ahogy az épület a földből kinő – írja a HVG. A lap hozzáteszi: Mészárosnak elővásárlási joga van a város üzletrészeire, és ennek érvényesítéséhez elég egy taggyűlési döntés.
Az önkormányzat 140 millió forint törzstőkével alapította meg a T-Ingatlanfejlesztőt, amelybe nem pénzbeli vagyoni hozzájárulásként belekerült a Megyeháza tér – teszi hozzá a lap.
(MNO)