508 millió forintnyi közpénzt adott a Magyar Villamos Művek a Fidesz álciviljeinek. A támogatással a mai napig nem számoltak el, pedig az adatvédelmi biztos felszólította őket. Dr. Bentzik Réka "nyilatkozik".
Frissítés: Nem a kommunikatív igazgató asszony a főkereső a családban
Tehetséges emberek igyekeznek hasonlóan tehetséges embert párként választani - ezt igazolja Bentzik Réka magánélete is. A vőlegénye ugyanis nem más, mint Szivek Norbert, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója és igazgatósági tagja. Jelenlegi alapbére vezérigazgatóként havi bruttó 5 millió forint. Ebben persze az "aprópénz", mint a béren kívül adható juttatások, illetve az esetleges jól megérdemelt prémium nincs benne.
A 24.hu júniusi összeálíltása szerint ez korántsem minden, Szivek több helyről próbálja összekapargatni a kenyérre valót:
  • Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., 2015 februárjától vezérigazgató: havi 5 millió, egy év alatt 60 millió forint
  • Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., 2015 februárjától igazgatósági tag: havi 350 ezer forint, egy év alatt 4,2 millió forint
  • Mol Nyrt., 2015. áprilisától felügyelőbizottsági tag – tavaly összesen 14,9 millió forint
  • Richter Gedeon Nyrt., 2016. áprilisától igazgatósági tag: havi 520 ezer forint
  • Magyar Posta Zrt., 2016 augusztusától igazgatósági tag: havi 450 ezer forint
  • Magyar Villamos Művek, 2015 májusától igazgatósági tag: havi bruttó 180 ezer forint, de a tiszteletdíját nem veszi fel
  • Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség, 2015 decemberétől igazgatósági tag, havi 395 ezer, évi 4,7 millió forint (nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy felveszi-e a tiszteletdíját)
  • Panrusgáz Gázkereskedelmi Zrt., igazgatósági tag – nem tudni, mennyit keres, mert a lap megkeresésére nem válaszoltak.
Zoom
Szivek Norbert (a képen Orbántól balra, kissé lejjebb) átszellemülten nézi a dunaszerdahelyi stadionavató meccset
Az Orbán-vő és a szocik pénztárnoka köreiben egyaránt otthonosan mozog
A vállalkozói aktivitásáról is készült egy szerény lista:
  • Szivek a svájci cégjegyzék szerint Cretum GmbH néven máig ellenőrzése alatt tart egy társaságot, amely Zugban működik – abban a városban, ahová a Rogán Antal „kávépartnereként” emlegetett Kertész Balázs is befészkelte magát.
  • Az MNV-vezér 2010 előtt még az MSZP pénztárnoki vonalával kooperált. Részt vett például az Elmib nevű, közvilágítással foglalkozó cég privatizációjában, értsd: Puch László holdudvarába menekítésében.
  • Nemcsak a belpesti Mahart-házat, hanem az azt körülölelő teljes tömböt megszerezte egy Szivek Norberthez és Tiborcz Istvánhoz köthető cégcsoport. A Vörösmarty térrel összeérő épületegyüttest ötcsillagos óriásszállóvá fejleszthetik – az állami Eximbank 15 és a Gránit 2 milliárdjából.
  • Szivek magánstábja emellett luxuslakópark kialakítására készül a Duna-part XIII. kerületi szakaszán, tárgyal egy félbemaradt, szintén ötcsillagos visegrádi hotel befejezéséről, továbbá egy lehetséges dombóvári bevásárlóközpont-helyszínt is bekebelezett.