Szégyen és gyalázat, hogy a Kádár-rezsim államtitkárát, az MSZMP KB-tag Mórocz Lajost a Magyar Honvédség halottjává nyilvánították, s közpénzből, katonai tiszteletadással a Hősök Parcellájába temetik, pedig Wittner Máriával közös javaslatunkra 2013-ban kommunista múltja miatt megvonták a nyugdíjpótlékát ennek az ’56-os forradalomban a szovjetek oldalán fegyvert fogó hazaárulónak - írja Facebook-oldalán Novák Előd.
Zoom
Kép forrása: retronom.hu
További részletek a bejegyzésből:
Mórocz Lajos volt hadseregparancsnok (1973-84), honvédelmi államtitkár (1984-90), országgyűlési képviselő tíz évig, s az MSZMP Központi Bizottságának tagja is lett. A minden porcikájával a diktatúra hadseregéhez kötődő hazaáruló a „rendszerváltás” után az MTA honvédelmi bizottságaiban lett „tudós”.
Dr. Bokor Imre, a hadtudomány akadémiai doktora azt írta róla:
A Varsói Szerződés Egyesített Fegyveres Erők Főparancsnokának magyar helyettese (Sic!) az a Mórocz Lajos volt, aki (századosként) határtalan bátorságát és kommunista helytállását bizonyította az ’56-os forradalom és szabadságharc idején, amikor harckocsijából lőtte a Soroksári úton felállított barikádot és az ott levő, jószerével fegyvertelen forradalmárokat.
(...)
Mórocz Lajos – Biszku Bélához hasonlóan – nem kellett féljen pl. az ’56-os forradalom leverésében végzett cselekményei miatti elszámoltatástól, sőt ugyanúgy kapta luxusnyugdíját is mostani haláláig, pusztán a néhány ezer forintos pótlékát vonták meg (amit kommunista kitüntetései után még pluszban utaltak neki Orbánék), de azt is csak a Jobbik képviselőinek Wittner Máriával közös javaslatára szüntették be, sőt az elszabotált törvény többszöri számonkérése után.
(...)
Egy ilyen hazaárulót hogyan temethetnek a Honvédség Különleges Rendeltetésű Ezredének névadója, Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy mellé? Vagy említhetném a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Éremmel (amit csupán huszonkét kiváló magyar tiszt érdemelt ki) kitüntetetteket: legendás hírű magyar rohamtüzértisztet, vitéz nemes Barankay József századost vagy Ágner Gyula hegyivadász főhadnagyot. Hőseink forognak sírjukban!
(...)
Alább olvasható a teljes bejegyzés:
Korábban írtuk: